Ellinor Brolin

Visor

Debutalbumet slog ner som en bomb och utsågs till årets visalbum på Manifestgalan och årets bästa album på Dalecarlia Music Awards 2022. Läs mer …

Boka Ellinor Brolin – Kulturaktiebolaget

Total knock-out

När producenten Johan Johansson första gången hörde Ellinor Brolin blev han så knockad av hennes röst att han hämtade sin gamla vän Kjell Höglund för att se hennes konsert nästa dag.

Kjell Höglund blev så hänförd att han gav Ellinor alla sina outgivna sånger att göra vad hon ville med.

»Det var allt möjligt, skrivet på reklamblad och gamla servetter…«

Från en pärm med hundratals outgivna text och låtidéer skapades det hyllade albumet Det tredje årtusendet.

Ungefär hälften av låtarna är helt nya, från materialet i Kjell Höglunds pärm, och resten är nytolkningar som tonsats av Kajsa Grytt, Staffan Hellstrand, Peter LeMarc och Johan Johansson. Det är också Johan Johansson som producerat plattan.

Albumet slog ner som en bomb i viskretsar och utsågs till årets visalbum på Manifestgalan och årets bästa album på Dalecarlia Music Awards 2022.

»Med hjälp av de smakfulla arrangemangen och nya tonsättningarna gör den ömsinta sången och det personliga tilltalet att låtarna går rakt in i hjärtat på lyssnaren.«

Publikfavorit i viskretsar

Ellinor Brolin har blivit väl etablerad på de svenska livescenerna, där hon bland annat är en ständigt återkommande publikfavorit på Visfestivalen i Västervik. Hon har även fått Dan Andersson-priset och har samarbetat med artister som Per Persson, Lars Demian, Möra-Per och Julia Frej.

Den som inte hört Ellinor Brolin sjunga live än har verkligen något framför sig – och de som redan gjort det, glömmer det aldrig.

Ellinor Brolin uppträder både med fullt band och som duo tillsammans med Johan Johansson.

Boka Ellinor Brolin

Vill du boka Ellinor Brolin? Ring eller mejla Kulturaktiebolaget så hjälper vi dig.

Björn Lycklig Wallgren

Björn Lycklig Wallgren
08-362221
boka@kulturaktiebolaget.se

Ange en budget så vi kan matcha dig med ett upplägg inom dina ekonomiska ramar.

Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.