Johan Johansson

Punk, Visa

Har gjort det mesta, och bland det bästa, inom svensk musik under fem decennier – ensam eller tillsammans med andra. Läs mer …

Boka Johan Johansson – Kulturaktiebolaget

Mycket mer än bara musik

Johan Johansson har verkat som soloartist sedan 1988 och har gjort det mesta, bland det bästa, inom svensk musik under fem decennier.

Han har spelat och skrivit låtar med bland annat KSMB, Strindbergs och John Lenin, och producerat artister som Stefan Sundström, Lars Winnerbäck, Kjell Höglund, Sanna Carlstedt, De Lyckliga Kompisarna, Carl-Johan Vallgren, Ola Aurell, Dan Viktor, Ellinor Brolin och många andra.

Johan Johansson har även skrivit två böcker, arrangerat festivaler och gjort en hel del annat dumt här i livet. Och än är det inte slut.

Ellinor Brolin & Johan Johansson tolkar Kjell Höglund

En pärm med hundratals outgivna text och låtidéer – det var vad artisten Ellinor Brolin från Ludvika fick av låtskrivaren Kjell Höglund för några år sedan. Under 2022 gav hon ut det hyllade albumet Det tredje årtusendet.

»Det var allt möjligt, skrivet på reklamblad och gamla servetter…«

Ungefär hälften av låtarna på plattan är nya sånger som arbetats fram ur materialet från Kjell Höglunds pärm – resten är nytolkningar som tonsats av Kajsa Grytt, Staffan Hellstrand, Peter LeMarc och Johan Johansson. Det är också Johan Johansson som producerat plattan.

Albumet vann i kategorin årets visa på Manifestgalan och årets album på Dalecarlia Music Awards.

Boka Johan Johansson

Vill du boka Johan Johansson? Ring eller mejla Kulturaktiebolaget så hjälper vi dig.

Björn Lycklig Wallgren

Björn Lycklig Wallgren
08-362221
boka@kulturaktiebolaget.se

Ange en budget så vi kan matcha dig med ett upplägg inom dina ekonomiska ramar.

Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.