Johan Johansson

Punk, Visa

Har gjort det mesta bland det bästa inom Svensk musik under fem decennier. Läs mer …

Boka Johan Johansson - Kulturaktiebolaget

Han har spelat och skrivit låtar med bl.a. KSMB

Johan Johansson har verkat som soloartist sedan 1988 och har gjort det mesta bland det bästa inom Svensk musik under fem decennier.

Han har spelat och skrivit låtar med bl.a. KSMB, Strindbergs och John Lenin, producerat artister som Stefan Sundström, Lars Winnerbäck, Kjell Höglund, Sanna Carlstedt, De Lyckliga Kompisarna, Carl-Johan Vallgren, Ola Aurell, Dan Viktor, Ellinor Brolin och många andra.

Johan har även skrivit två böcker, arrangerat festivaler och gjort en hel del annat dumt här i livet. Och än är det inte slut.

Ellinor Brolin & Johan Johansson - tolkar Kjell Höglund

En pärm med hundratals outgivna text och låtidéer - det var vad artisten Ellinor Brolin från Ludvika fick av låtskrivaren Kjell Höglund för några år sedan.

»Det var allt möjligt skrivet, på reklamblad och gamla servetter« säger hon om materialet hon har jobbat med.

För ett år sen gav hon ut det hyllade albumet Det Tredje Årtusendet, där hon med hjälp av den svenska artisteliten har tonsatt Höglunds outgivna verk.

Skivan är producerad av Johan Johansson som även spelar live med Ellinor på medleys scen. Tonsättningar av Kjell Höglund, Peter Lemarc, Kajsa Grytt, Staffan Hellstrand m.fl.

Boka Johan Johansson

Vill du boka Johan Johansson? Ring eller mejla Kulturaktiebolaget så hjälper vi dig.

Björn Lycklig Wallgren

Björn Lycklig Wallgren
08-362221
boka@kulturaktiebolaget.se