Staffan Hellstrand

Pop, Rock

Staffan Hellstrand äger en snart 30-årig karriär som soloartist. De har resulterat i grammisar, rockbjörnar och odödliga svenska hits. Staffan Hellstrand och The Nomads var ett av dom mest oväntade men lyckosamma musikaliska samarbetena på 90-talet. Nu förenas dom för första gången på länge i några exklusiva spelningar 2023! Läs mer …

Boka Staffan Hellstrand - Kulturaktiebolaget

Biljetter

  Staffan Hellstrand (9)

 • 30 jun
  Örebro
  Staffan Hellstrand
  Svampen
 • 8 jul
  Uddevalla
  Staffan Hellstrand
  Unda Camping
 • 21 jul
  Vadstena
  Staffan Hellstrand
  Vadstenabullret
 • 2 aug
  Löderup
  Staffan Hellstrand
  Strandkompaniet
 • 3 aug
  Malmö
  Staffan Hellstrand
  Medley
 • 5 aug
  Noraström
  Staffan Hellstrand
  Noraparken
 • 12 aug
  Uddevalla
  Staffan Hellstrand
  Unda Camping
 • 18 aug
  Nyköping
  Staffan Hellstrand
  Park till park
 • 19 aug
  Simrishamn
  Staffan Hellstrand
  Sköllengården
 • Staffan Hellstrand & The Nomads (6)

 • 1 jul
  Klässbol
  Staffan Hellstrand & The Nomads
  Stavnäs Visfestival
 • 28 jul
  Degerhamn
  Staffan Hellstrand & The Nomads
  Carlas Café
 • 24 aug
  Stockholm
  Staffan Hellstrand & The Nomads
  Skansen - Galejan
 • 26 aug
  Hedemora
  Staffan Hellstrand & The Nomads
  Out and loud
 • 15 sep
  Linköping
  Staffan Hellstrand & The Nomads
  Palatset
 • 16 sep
  Helsingborg
  Staffan Hellstrand & The Nomads
  The Tivoli
 • Toner på verandan (1)

 • 20 jul
  Göteborg
  Toner på verandan
  Hôtel Eggers

Klar för Så mycket bättre i sommar!

Mycket händer för Staffan Hellstrand just nu. I sommar åker Hellstrand på turné med The Nomads och nyss blev det klart att Staffan medverkar i sommarens Så mycket bättre.

»Det känns grymt kul att medverka i »Så Mycket Bättre«. Jag har ägnat hela mitt liv åt musik och alltid haft den största respekt för andra som gör samma sak. Att få möta sina likar i det här sammanhanget där fokus är på just musik ska bli otroligt spännande. Och jag ser verkligen fram emot att få tolka andra och höra andras tolkningar av mina låtar«.

Grammisar, rockbjörnar och odödliga svenska hits

Staffan Hellstrand äger en snart 30-årig karriär som soloartist. Det har resulterat i grammisar, rockbjörnar och odödliga svenska hits, som »Lilla Fågel Blå« och »Fiskarna i haven«, som han skrev åt Idde Schultz.

Men också kompromisslösa album med tydliga ställningstaganden.

»Fanfar« - hans hyllning till den vanliga människan framförs numer av en mängd svenska artister.

Förutom sin egen karriär har han skrivit låtar till och med en mängd  artister från Lars Winnerbäck och Olle Ljungström via Latin Kings och The Nomads till Lena Nyman, Bodil Malmsten, Lisa Nilsson, Sven-Ingvars, Uno Svenningsson, Bob Hansson och många fler - till och med det svenska fotbollslandslaget.

I november 2020 släppte han albumet »Mordet i  Nürnbergbryggeriet« ett temaalbum  där samtliga låtar bygger på en dramatisk historia  som utspelade sig 1836 i huset där Staffan bor i Stockholm. Samtidigt släpptes boken »Du går alltid ensam - texter 1985-2020«, en samling med alla Staffans sångtexter, självbiografiska avsnitt och ett förord av Lars Norén som var ett stort fan av Staffans text och musik.

Exklusiva spelningar 2023

Staffan Hellstrand och The Nomads var ett av dom mest oväntade men lyckosamma musikaliska samarbetena på 90-talet.

På Staffan Hellstrands grammisbelönade album »Eld«, 1992 förenades dom i fyra låtar och 1996 gjorde dom ett helt album ihop »Pascha Jims dagbok«, också grammisnominerat och av Aftonbladets samlade kritikerkår utsett till  årets bästa svenska album.

The Nomads obetvingliga och kompromisslösa garagerock kombinerat med Staffans poetiska och melodiska popmusik blev helt enkelt en fullträff.

Hellstrandklassiker som »Fanfar«, »Precis som du när«, och »Du går aldrig ensam« är låtar födda i samarbetet med The Nomads.

Båda har sen framgångsrikt fortsatt sina separata karriärer men nu förenas dom för första gången på länge i några exklusiva spelningar sommaren 2023.

»The Nomads gav min musik helt nya dimensioner på dom två plattor där vi samarbetade. Det ska bli fantastiskt att spela med dom igen i sommar«

The Nomads är ett av dom mest inflytelserika svenska gitarrbanden och föregångare till band som The Hives, The Hellacopters , Sator och Backyard Babies.

Dom turnerar över hela värden och deras internationella samarbeten är många och imponerande. Från Joey Ramone och Rocky Erickson till Wayne Kramer

och RossThe Boss.  The Nomads bildades  1980 i Solna och består sedan 30 år av Nick Vahlberg, Hasse Östlund, Björne Fröberg och Jocke Ericson.

The Nomads har släppt mängder av kritikerrosade plattor.

»Ett musikaliskt utvecklande utbyte, Staffan lärde oss till exempel andra ackord än de som Ramones använde! Vi ser mycket fram emot dessa spelningar«

Boka Staffan Hellstrand

Kulturaktiebolaget är Staffan Hellstrands bokningsbolag och management. Vill du veta mer eller boka Staffan Hellstrand? Kontakta Björn Lycklig Wallgren.

Björn Lycklig Wallgren

Björn Lycklig Wallgren
08-362221
boka@kulturaktiebolaget.se

✍️ Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.

'