Staffan Hellstrand

Pop, Rock

Staffan Hellstrand äger en snart 30-årig karriär som soloartist. De har resulterat i grammisar, rockbjörnar och odödliga svenska hits. Staffan Hellstrand och The Nomads var ett av dom mest oväntade men lyckosamma musikaliska samarbetena på 90-talet. Nu förenas dom för första gången på länge i några exklusiva spelningar 2023! Läs mer …

Boka Staffan Hellstrand - Kulturaktiebolaget

Grammisar, rockbjörnar och odödliga svenska hits

Staffan Hellstrand äger en snart 30-årig karriär som soloartist. Det har resulterat i grammisar, rockbjörnar och odödliga svenska hits, som »Lilla Fågel Blå« och »Fiskarna i haven«, som han skrev åt Idde Schultz.

Men också kompromisslösa album med tydliga ställningstaganden.

»Fanfar« - hans hyllning till den vanliga människan framförs numer av en mängd svenska artister.

Förutom sin egen karriär har han skrivit låtar till och med en mängd  artister från Lars Winnerbäck och Olle Ljungström via Latin Kings och The Nomads till Lena Nyman, Bodil Malmsten, Lisa Nilsson, Sven-Ingvars, Uno Svenningsson, Bob Hansson och många fler - till och med det svenska fotbollslandslaget.

I november 2020 släppte han albumet »Mordet i  Nürnbergbryggeriet« ett temaalbum  där samtliga låtar bygger på en dramatisk historia  som utspelade sig 1836 i huset där Staffan bor i Stockholm. Samtidigt släpptes boken »Du går alltid ensam - texter 1985-2020«, en samling med alla Staffans sångtexter, självbiografiska avsnitt och ett förord av Lars Norén som var ett stort fan av Staffans text och musik.

Exklusiva spelningar 2023

Staffan Hellstrand och The Nomads var ett av dom mest oväntade men lyckosamma musikaliska samarbetena på 90-talet.

På Staffan Hellstrands grammisbelönade album »Eld«, 1992 förenades dom i fyra låtar och 1996 gjorde dom ett helt album ihop »Pascha Jims dagbok«, också grammisnominerat och av Aftonbladets samlade kritikerkår utsett till  årets bästa svenska album.

The Nomads obetvingliga och kompromisslösa garagerock kombinerat med Staffans poetiska och melodiska popmusik blev helt enkelt en fullträff.

Hellstrandklassiker som »Fanfar«, »Precis som du när«, och »Du går aldrig ensam« är låtar födda i samarbetet med The Nomads.

Båda har sen framgångsrikt fortsatt sina separata karriärer men nu förenas dom för första gången på länge i några exklusiva spelningar sommaren 2023.

The Nomads är ett av dom mest inflytelserika svenska gitarrbanden och föregångare till band som The Hives, The Hellacopters , Sator och Backyard Babies.

Dom turnerar över hela värden och deras internationella samarbeten är många och imponerande. Från Joey Ramone och Rocky Erickson till Wayne Kramer

och RossThe Boss.  The Nomads bildades  1980 i Solna och består sedan 30 år av Nick Vahlberg, Hasse Östlund, Björne Fröberg och Jocke Ericson.

The Nomads har släppt mängder av kritikerrosade plattor.

Boka Staffan Hellstrand & The Nomads

Kulturaktiebolaget är Staffan Hellstrands bokningsbolag. Vill du veta mer eller boka Staffan Hellstrand? Kontakta Björn Lycklig Wallgren.

Björn Lycklig Wallgren

Björn Lycklig Wallgren
08-362221
kontakt@kulturaktiebolaget.se