Svenska Akademien 25 år

Reggae, Hiphop

Fetaste live­akten Svenska Akademien fyller 25 och dundrar ut på en fet jubileums­turné. Aldrig trött, tomt eller platt – utan totalt röj, hjärta och värme. Det blir första längre turnén på över tio år. Läs mer …

Svenska Akademien – 25 år

Biljetter

Svenska Akademiens 25-årsjubileum

Jubileumsturnén är bandets mest ambitiösa show hittills, med ett tjugotal spelningar under våren och sommaren. Efter bara några spelningar stod det klart att Svenska Akademien körde slut hela våren och satte publiken i extas från Höganäs till Uppsala.

De har gått igenom sin musikskatt och valt ut några av de bästa låtarna, gjort om vissa av dem, ändrat intron och dragit med riktigt sköna gästartister på turnén.

»Våren var magisk, med utsålda hus och världens bästa publik! Som 25-åring är vi hungrigare än någonsin. Och bättre. Att få hooka upp med proffsen i Looptroop får oss ännu mer på tårna. Det vill ni inte missa!«

Succéturnén dundrar vidare

Efter en slutsåld vår och stängda biljett­luckor öppnar ragga­orkestern upp för fyra exklusiva spelningar i augusti. Gör dig redo för fyra svängiga kvällar och en totalt brädad sen­sommar.

Där Svenska Akademien spelar gungar golvet, dånar publiken och stänger biljett­kassorna. Det här blir fyra spelningar du sent ska glömma. Totalt röj, kärlek och ett jävla ställ utlovas!

Turnéplanerna är en nystart, som höjer energinivån i hela bandet, och det saknas inte självförtroende inför jubileet. Det blir på många sätt en unik turné, men med samma dansanta gung och punkiga känsla. Aldrig trött, tomt eller platt – utan totalt röj, med hjärta och värme.

»Efter 25 år av kärlek och revolt. Tändstickor för mörkrädda tänder fortfarande. Låtarna mer aktuella än någonsin. Svenska Akademien är redo!«

Bandet har en stor och trogen publiskara som alltid brukar dyka upp på spelningarna och bidrar till den goa stämningen, men Svenska Akademien hoppas också locka nya besökare till jubileumsturnén. Många går på bandets spelningar lika mycket för stämningen i publiken som för musiken på scenen.

'