Svenska Akademien 25 år

Reggae, Hiphop

Svenska Akademien fyller 25 år som band och firar ordentligt med en omfattande jubileumsturné. Aldrig trött, tomt eller platt – utan totalt röj, med hjärta och värme. Det blir den första längre turnén på över tio år. Läs mer …

Svenska Akademien – 25 år

Biljetter

Svenska Akademiens 25-årsjubileum

Jubileumsturnén är bandets mest ambitiösa show hittills, med ett tjugotal spelningar under våren, sommaren och hösten. Svenska Akademien har gått igenom sin musikskatt och valt ut några av de bästa låtarna, gjort om vissa av dem, ändrat intron och tittat på olika gästartister man vill dra med på turnén.

Det blir alltså en hel del nytt även för de mest inbitna fansen.

»Vi är fortfarande en tändsticka för mörkrädda, en brandfackla för ljusskygga, en molotovcocktail på er bjudning. Vi var aldrig neutrala. Fuck svenska staten och NATO, och fuck Putin. Fuck det hela. Allt. Utom kärleken. Kärleken och revolten. Och glädjen och extasen.«

Turnéplanerna är en nystart, som höjer energinivån i hela bandet, och det saknas inte självförtroende inför jubileet. Det blir på många sätt en unik turné, men med samma dansanta gung och punkiga känsla. Aldrig trött, tomt eller platt – utan totalt röj, med hjärta och värme.

»Vi har ingen rätt att sluta. Musiken streamas och biljetterna säljer. Dessutom kan vi inte vara utan varandra.«

Bandet har en stor och trogen publiskara som alltid brukar dyka upp på spelningarna och bidrar till den goa stämningen, men Svenska Akademien hoppas också locka nya besökare till jubileumsturnén. Många går på bandets spelningar lika mycket för stämningen i publiken som för musiken på scenen.

En liten teaser för dig som läst så här långt…

Inför turnépremiären släpps också nya låtar och hela låtproduktionen kommer att dokumenteras i en podd – i samarbete med Malmöbaserade Under Produktion.

Pressbilder

'