Standup

Cirkusdirektörerna Henrik Nyblom, Petrina Solange och Magnus Betnér bjuder in till en färgsprakande standupupplevelse i sjutton städer med stor final på Skansen. Vid sin sida har trion ett gäng handplockade komiker och på scen kommer man på olika orter också att få se Jonatan Unge, Messiah Hallberg, Ina Lundström, Henrik Schyffert och Nisse Hallberg. Läs mer …

Comedy Carnival

Humor­cirkusen kommer till stan

Cirkusdirektörerna Henrik Nyblom, Petrina Solange och Magnus Betnér bjuder in till en färgsprakande standupupplevelse i sjutton städer med stor final på Skansen i Stockholm.

Vid sin sida har trion ett gäng handplockade komiker och på scen kommer man på olika orter också att få se Jonatan Unge, Messiah Hallberg, Ina Lundström, Henrik Schyffert och Nisse Hallberg.

Henrik Nyblom
Träffsäker observationskomik och livsbetraktelser från en utvandrad Skara-gosse blandas med det allra finaste av nonsens. Henrik är inte bara en, utan den snabbaste stigande raketen på den svenska humorhimlen. Nyligen har man kunnat se honom i SVT-succén Bäst i test och med sin unika stil och enorma energi har han fått publiken runtom i hela Sverige att gråta av skratt.

Petrina Solange
Petrinas förmåga att på bred skånska leverera skadeglada skämt, med ett brett, oskuldsfullt leende har blivit lite av ett signum. Hon har under de senaste åren etablerat sig som en av Sveriges främsta stand up-komiker. Flerfaldigt prisbelönad och med sin smarta, råa och hjärtliga humor har hon fått en hängiven publik över hela landet.

Magnus Betnér
Ingen svensk komiker har varit piggare på att testa nya grepp och ligga i framkant för stand-ups utveckling än Magnus Betnér. Inför varje show skriver han på nytt material och tanken är materialet fortsätter leva och utformas under turnén. Förutom att pressa gränser och utveckla stand-up som genre har Magnus åkt fler varv runt landet än alla andra svenska komiker tillsammans.

Jonatan Unge
Mer en egen genre än en artist. Med sitt unika tilltal har Jonatan de senaste åren gått från att vara en av svensk standups bäst bevarade hemligheter till att via På Spåret, Alla mot alla, turnéer med humorkollektivet SEMST och egna standup specials blivit ett namn på allas läppar. Hudlös, rå och oefterhärmlig.

Messiah Hallberg
Sin generations bästa standupkomiker brukar Messiah Hallberg beskriva sig själv som. Kanske har han rätt. Med en enorm integritet och en arbetsmoral få kan matcha så har Messiah sedan debuten blivit ett känt ansikte i tv och en lika känd röst i podd och radio. I våras tog Messiah även över programledarskapet i Svenska Nyheter på SVT. Hörs fem dagar i veckan i sin podcast The Daily Messiah.

Ina Lundström
En raket på den svenska humorhimlen. Syntes första gången brett för den svenska standup-publiken i SVT:s Släng dig i brunnen, men mest känd är hon kanske som en av rösterna i megasuccén Flashback Forever. En Göteborgsikon in the making som också nyligen synts i både På Spåret och Alla mot alla.

Henrik Schyffert
Han är tillbaka. Efter ett antal år borta från standupscenen så blev suget till slut för stort. Henrik Schyffert behöver ingen närmre presentation, mer än att han (nästan ensam) ska hållas ansvarig för att svensk standup efter millennieskiftet fick den uppmärksamhet som den fick. Henrik har under många år varit en av de som tydligast visat vägen med sällsynt hög kvalitet och under hans vingar har en ny generation kunnat växa, blomstra och rosas.

Nisse Hallberg
Svensk standups bäste storyteller. Var komikern Nisse börjar och privatpersonen Nisse slutar är nära omöjligt att skilja. För känslan är att du får Nisse Hallberg, med allt vad det betyder. Naket och äkta. Med en stark lampa på sina brister och känslor men med en självklarhet och pondus har Nisse skapat sig en trogen publik.

Pressbilder