Standup med Comedy Carnival

Humor

Sommarens roligaste nöje är tillbaka – en färg­sprakande standup­upplevelse i tjugo städer med stor final på Skansen. Den rullande humor­cirkusen Comedy Carnival åter­vänder i sommar, med en blandning av förra årets succé­komiker och ett gäng nya ansikten. Läs mer …

Biljetter

Humorcirkusen

på sommar­turné 2024

Sommarens roligaste nöje är tillbaka – en färgsprakande standup­upplevelse i tjugo städer med stor final på Skansen. Den rullande humor­cirkusen Comedy Carnival åter­vänder med en blandning av förra årets succé­komiker och ett gäng nya ansikten.

Lineup

Beroende på ort kan Kirsty Armstrong, Christoffer Nyqvist, Kristoffer Appelquist, André Wickström, Evelyn Mok, Henrik Nyblom, Magnus Betnér, Messiah Hallberg och Nisse Hallberg stå på scen.

André Wickström Comedy Carnival 2024

André Wickström

En humorikon i två länder. Sedan debuten 1995 har André Wickström jobbat sig upp till en position som komiker få andra kan stoltsera med. Tack vare medverkan i succéprogram som Solsidan, Parlamentet, Roast på Berns och många andra sammanhang har André Wickström med sin klingande finlandssvenska blivit en etablerad humorstjärna i Sverige. Men det är på standupscenen André är som allra bäst, något publiken kommer märka i sommar.

Kirsty Armstrong Comedy Carnival 2024

Kirsty Armstrong

Efter att ha gått den långa vägen från de små scenerna och jobbat mer och hårdare än de flesta har Kirsty Armstrong kommit ut på andra sidan som en av landets mest unika standupkomiker. Det hårda jobbet kröntes med utmärkelsen Årets kvinnliga komiker på Standupgalan 2022. Kirsty är en flitigt anlitad komiker över hela Sverige som med rå talang och en äkthet få matchar givit henne en trogen skara fans. I början av 2024 turnerade Kirsty landet runt med sin soloföreställning »Pöka« och i vår är hon del av ytterligare två rikstäckande standup-turnéer.

Kristoffer Appelquist Comedy Carnival 2024

Kristoffer Appelquist

Äntligen tillbaka på standup-scenen! Kristoffer har med flera soloshower i bagaget och egna tv-program etablerat sig som en helt unik och folkkär röst inom svensk humor. En stor del av publiken känner honom också som tidigare programledare för satirprogrammet Svenska Nyheter eller som en av de tre programledarna i succépodden Kompaniet. Kristoffer har prisats för sin humor vid ett flertal tillfällen och är kanske den enda i årets lineup som uppträtt både för intagna på Kumla-anstalten samt för svenska soldater i Kosovo och Afghanistan.

Christoffer Nyqvist Comedy Carnival 2024

Christoffer Nyqvist

En av svensk standups kommande storstjärnor. Om han inte redan är det? På några få år har Christoffer Nyqvist hunnit med mer än vad andra komiker lyckas med under en hel karriär. Innan han ens haft premiär för sin första soloturné »För all del« så har den redan sålt slut i stort sett varje kväll. Lägg där till tiotalet extraföreställningar och du kan börja förstå att Christoffer Nyqvist är något utöver det vanliga. Förutom att vara en av landets största komiker på sociala medier så är Christoffer välbekant för publiken både i tv och radio.

Evelyn Mok Comedy Carnival 2024

Evelyn Mok

Medan standup-kollegorna jobbade för att slå sig fram i Sverige flög Evelyn till London och slog igenom där, på den plats i världen med kanske hårdast konkurrens bland standupkomiker. Där har ni Evelyn Moks kvalitetsstämpel. Evelyns cv är längre och mer skrytpackat än de flestas, hon har uppträtt i både svensk och brittisk tv, spelat huvudrollen i en serie på SVT samt nominerats för bästa sketchprogram på BBC Audio Awards. Närmast är hon aktuell i succéprogrammet IFS - Invandrare för Svenskar där hon har en återkommande plats i panelen. Evelyn bor sedan en tid åter i Sverige och turnerar 2024 över hela landet.

Magnus Betnér Comedy Carnival 2024

Magnus Betnér

Humorlegendar. Provokatör. Debattör. Komiskt geni. I över 25 år har Magnus Betnér rört upp känslor. Med fler föreställningar och fler lappar på luckan än landets övriga komiker tillsammans så är Magnus Betnér fortfarande långt från mätt. Är 2024 ute på mastodont-turnén Bränner ned huset med Nisse Hallberg och kommer i sommar delta på samtliga datum av Comedy Carnival. I vinter ingår han i ensemblen för pjäsen »Tomten är far till alla barnen«. Vem behöver semester?

Henrik Nyblom Comedy Carnival 2024

Henrik Nyblom

Träffsäker observationskomik och livsbetraktelser från en utvandrad Skara-gosse blandas med det allra finaste av nonsens. Henrik är en av de snabbast stigande och yvigt flygande raketerna på den svenska humorhimlen. Ingen kväll är den andra lik. Har våren 2024 turnerat land och rike runt med föreställningen »Figaro Paninis Kakafoniska Dödsdans«.

Messiah Hallberg Comedy Carnival 2024

Messiah Hallberg

Sin generations bästa standupkomiker brukar Messiah Hallberg beskriva sig själv som. Kanske har han rätt. Med en enorm integritet och en arbetsmoral få kan matcha så har Messiah sedan debuten blivit ett känt ansikte i tv och en lika känd röst i podd och radio. Ifjol tog Messiah även över programledarskapet i Svenska Nyheter på SVT och efter några säsonger kan han nu även kalla sig folkkär.

Nisse Hallberg Comedy Carnival 2024

Nisse Hallberg

Svensk standups bäste och mest transparenta storyteller. Det finns ingen brist som Nisse inte tar med sig upp på scenen. För det är just där tillkortakommanden skall ventileras och skrattas åt. Och det finns mycket av den varan. Nisse hörs i flera egna poddar, till exempel »Kafferepet« och »Nisse å den där äldre«. 2022 vann Nisse pris för Årets Föreställning på Standupgalan för soloshowen »Tomten Är Ensam«. Turnerar våren 2024 landet runt med turnén »Bränner ner huset« med Magnus Betnér.

Följ Standup med Comedy Carnival

'