Markus Krunegård & Annika Norlin

Konsert

I vår släpper artisten, låtskrivaren och författaren Annika Norlin, även känd under artistnamnen SÄKERT! & Hello Saferide nytt album, tillsammans med låtskrivaren, musikern och producenten Jonas Teglund. Samma kväll återintar även Markus Krunegård scenen för en ny legendarisk kväll. Läs mer …

Konsert

Biljetter

Norlin, Teglund & Krunegård till Humlehagen

Markus Krunegård
Markus Krunegård är en av landets mest infallsrika artister och har sedan solodebuten 2008 fört hela Sverige till sång med sina välsvarvade låttexter. Med sitt unika uttryck har han sålt ut turné efter turné och satt en helt egen standard för hur pop på svenska både kan och ska låta. I fjol släppte Markus sitt första soloalbum på finska, Nokia & Ericsson.

Från sina tidiga soloalbum till senare verk på både svenska och finska, har Krunegård fortsatt att utforska nya musikaliska vägar. 2008 debuterande han som soloartist med albumet »Markusevangeliet« och har sedan dess fortsatt släppa låtskatter och behållit sin plats på tronen som en av våra mest uppskattade textförfattare.

2021 släppte han sina två senaste album på svenska, »Tutti Frutti – från lokalen under sushin« och »Kemtvätten« och hyllades unisont för sin fortsatta uppfinningsrikedom. Det senaste i raden, på helt finskspråkiga »Nokia & Ericsson« (2023), råder inga undantag. På albumet avhandlas teman runt rikedomen och skammen i en delad identitet. Albumet hyllades av musikkritiker i både Finland och Sverige, där DN skrev att språkbytet är en »musikalisk nytändning« och SVT Morgonstudion kallade albumet »En Krunegård i högform«. Nokia & Ericsson har fått ett stort genomslag i Finland och lett till ett flertal utsålda konserter i landet.

Annika Norlin & Jonas Teglund
I vår släpper artisten, låtskrivaren och författaren Annika Norlin och låtskrivaren, musikern och producenten Jonas Teglund ett fantastiskt gemensamt album. Senare i år ges dessutom möjligheter att uppleva samarbetet live – då duon beger sig ut på turné runt om i Sverige.

När etablerade artister slår sig samman för att skapa musik tillsammans finns en tendens att resultatet ej når upp i samma nivå som när respektive artist släpper eget – men i samarbetet mellan Annika Norlin och Jonas Teglund är detta allt annat än fallet. Singeln ’Jag hänger kvar’, det första smakprovet från debutalbumet ’En tid att riva sönder’ som kommer i vår, släpptes häromveckan och mottogs med stor förtjusning. Mötet mellan Annikas ordrika berättelser och Jonas noggranna, detaljrika arrangemang kan beskrivas som nästintill telepatiskt, där deras respektive styrkor krokar arm och skapar en värld lika komplex som hoppfull. Eller som de själva säger: »Albumet har gjorts under det jättedåliga året 2023 och därför har vi sökt en lätthet, ett ljus och en tröst«.

Praktisk info

Humlehagen, sommaren 2022.
'