Celtic Christmas

Julshow, Folkmusik

När West of Eden bjuder in till keltiskt jul­­firande sätter de den brittiska folk­­musiken i centrum. Varje år säljer Celtic Christmas ut de stora svenska och tyska scenerna. Läs mer …

Biljetter till Celtic Christmas med West of Eden – Kulturaktiebolaget

Biljetter

En keltisk julkonsert

Celtic Christmas har hyllats stort i både svensk och internationell press. När svenska West of Eden bjuder in till keltiskt jul­firande låter de den irländska och engelska folk­musiken stå i centrum.

Det blir klassiska Christmas Carols, svängigt låtspel, medeltida hymner och moderna klassiker som »Fairytale of New York« blandat till en fantastisk och stämningsfull julkonsert.

»A masterpiece of Christmas music that could be enjoyed at any time.«

På scenen står Lars Broman med fiol, Martin Holmlund på bas, Ola Karlevo på trummor och bodhrán, Jenny Schaub på sång, dragspel och tin-whistle, Martin Schaub på sång, akustisk gitarr och piano samt Henning Sernhede på elgitarr, akustisk gitarr och banjo.

Om West of Eden

Genom åren har West of Eden byggt upp en trogen publik, både i Sverige och utomlands, med ett hög­klassigt låt­material, ett alldeles eget folk­musikaliskt sound och (som grädden på moset) sångerskan Jenny Schaubs karakteristiska och uttrycksfulla röst.

Idag är de tveklöst ett av Sveriges främsta folk­rock­band.

»The best of contemporary folk.«

West of Eden har hittills släppt tolv album. Deras live­upptagningar av Celtic Christmas-konserterna och plattan Next Stop Christmas från 2022 har hyllats stort i svensk och internationell press. »A masterpiece of Christmas Music« och »Gåshudsvarning« är bara några av omdömena.

'