West of Eden

Visa, Folkmusik

Ett svenskt band med starka rötter i den brittiska folk­musiken. På tjugofem år har de blivit ett inter­nationellt väl­etablerat band, med regel­bundna turnéer i Tyskland, Stor­britannien, Benelux och Kina. Läs mer …

Boka West of Eden – Kulturaktiebolaget

Biljetter

  West of Eden (3)

 • 2 aug
  Örebro
  Svampen
 • 20 okt
  Göteborg
  Aftonstjärnan
 • 27 apr
  Laholm
  Aulan Osbeck

Med kärlek till den keltiska musiken

Genombrottet kom 2001 med albumet Rollercoaster, som blev årets bästa nykomling på den svenska topplistan.

Sedan dess har West of Eden mestadels blickat utanför Sveriges gränser och samarbetat med legendariska musiker från bland annat The Chieftains, Alison Krauss & Union Station, Mark Knopflers band och den engelska folksångerskan Kate Rusby.

»The best of contemporary folk.«

»Melodierna låter som fram­vuxna ur den keltiska folk­musik­myllan med lite pop som modern krydda.«

West of Eden har också varit värd för julkonserten Celtic Christmas, som säljer ut stora svenska och tyska scener i december varje år.

Under 2021 vände West of Eden blickarna mot Sverige igen och tog sig an national­skalden Evert Taube. På albumet Taube framför West of Eden för första gången låtarna på svenska. Det blev en spännande (och välbehövlig) uppdatering av Evert Taubes låtskatt, färgad av den irländska atlant­kusten och de skotska hedarnas musik.

Året efter släpptes samlings­plattan Next Stop Christmas, med både ny musik och tolkningar av traditionella jullåtar. Nu är de aktuella med tema­plattan Whitechapel och medierna är lyriska:

»Ett helgjutet folkrockalbum… totalt övertygande.«

»En alldeles uppenbar formtopp.«

I flera nyskrivna låtar och texter ger West of Eden röst åt de fem kvinnor som senare skulle falla offer för Jack the Ripper.

I dessa berättelser från 1800-talets London blir kvinnorna inte bara reducerade till offer för en serie­mördare, utan människor av kött och blod som levde och drömde om en bättre framtid under de allra svåraste av omständigheter – i en värld helt utan sociala skyddsnät.


Boka en magisk föreställning

En spelning med West of Eden blir till en resa mellan ett intimt och akustiskt historie­berättande, traditionella melodier och uppiggande folkrock – framförd med äkta kärlek och respekt för den keltiska musiken.

De kan vara riktigt roliga också.

Whitechapel 1888

Den här speciella föreställningen är en musikteater, som blandar berättande med musik från plattan Whitechapel. Här ger West of Eden röst åt de kvinnor som föll offer för Jack the Ripper.

Berättelsen handlar också om de tusentals fattiga i 1880-talets London, som kämpade för sin överlevnad i den ökända stadsdelen Whitechapel.

Musikföreställningen är lite drygt en timme lång och ensemblen består av fyra-sex personer.

Celtic Christmas

Med succén Celtic Christmas får du uppleva en fantastisk och stämningsfull julkonsert.

Irländsk och engelsk folkmusik står i centrum – med klassiska julsånger, svängigt låtspel, medeltida hymner och moderna klassiker – när West of Eden bjuder in till sitt traditionsenliga keltiskt julfirande.

Varmt välkommen på ett riktigt keltiskt julfirande.

Boka West of Eden

Kulturaktiebolaget är West of Edens bokningsbolag. Vill du veta mer eller boka West of Eden? Kontakta Magnus Tunmats.

Ange en budget så vi kan matcha dig med ett upplägg inom dina ekonomiska ramar.

Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.

'