West of Eden

Visa, Folk

West of Eden är ett svenskt band med starka rötter i den engelska och irländska folkmusiken. Under drygt 20 år har de sakta men säkert byggt upp ett rykte som gjort dem till ett internationellt väletablerat band med regelbundna turnéer i Kina, Tyskland, Storbritannien & Benelux m.m Läs mer …

Boka West of eden - Kulturaktiebolaget

Äkta kärlek och respekt för den keltiska musiken

West of Eden är ett svenskt band med starka rötter i den engelska och irländska folkmusiken. Under drygt 20 år har de sakta men säkert byggt upp ett rykte som gjort dem till ett internationellt väletablerat band med regelbundna turnéer i Kina, Tyskland, Storbritannien & Benelux m.m.

Sen genombrottet med albumet Rollercoaster 2001 (bästas nykomling på den svenska topplistan) har West of Eden ofta riktat blickarna utanför Sveriges gränser och samarbetat med legendariska musiker från bl.a. The Chieftains, Mark Knopflers band, Alison Krauss & Union Station samt den engelska folksångerskan Kate Rusby. Man har också varit värd för julkonserten Celtic Christmas som varje december säljer ut stora svenska och tyska scener.

Framme vid 2021 vänder West of Eden hem mot Sverige och tar sig an nationalskalden Evert Taube! På albumet TAUBE sjunger West of Eden för första gången på svenska, och det blir en spännande, och välbehövlig uppdatering av Evert Taubes låtskatt, färgad av den irländska atlantkusten och de skotska hedarnas musik. Första singeln »Så länge skutan kan gå« släpps i maj.

En konsert eller ett album med West of Eden blir till en resa mellan akustiskt historieberättande intimitet och glad, uppsluppen folkrock, alltid framförd med äkta kärlek och respekt för den keltiska musiken.

Celtic Christmas

West of Eden bjuder in till traditionsenligt keltiskt julfirande! Irländsk och engelsk folkmusik står i centrum när Christmas Carols, svängigt låtspel, medeltida hymner och moderna klassiker som »Fairytale Of New York« blandas till en fantastisk och stämningsfull julkonsert. I år är West of Eden dessutom aktuella med sin nya julskiva »Next Stop Christmas«.

Välkommen till keltiskt julfirande!

Boka West of eden

Kulturaktiebolaget är West of Edens bokningsbolag. Vill du veta mer eller boka West of Eden? Kontakta Magnus Tunmats.

✍️ Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.