Mats Ronander & Staffan Ernestam

Rock, Blues

Unika duon Ernestam och Ronander trollbinder publiken med underbar musik Läs mer …

Boka Mats Ronander & Staffan Ernestam - Kulturaktiebolaget

Biljetter

  Konsert (2)

 • 17 jun
  Stockholm
  Himlavalvet
 • 22 sep
  Mölndal
  Tegel

Skickliga musiker och texförfattare

Mats Ronander
Mats »Malla« Ronanders musikerkarriär tog fart på allvar när han som tonåring ersatte Peps Persson i bandet Blues Quality. Ronander, uppvuxen i Örebro, flyttade till Stockholm där hans rykte som skicklig musiker spred sig i artistkretsarna och Ronander blev snabbt en flitigt anlitad turné- och studiomusiker. Artister som Ulf Lundell, Ted Gärdestad, Pugh Rogefeldt och inte minst ABBA är bara några i raden av de många artister som har använt sig av Mats Ronanders tjänster genom åren.


På 80-talet inledde Ronander en framgångsrik karriär som artist i eget namn som fram till idag har resulterat i över tio soloalbum där det rykande färska albumet »Malla Motel« släpptes för ett år sen.

Ernestam och Ronander trollband publiken i Källa med underbar musik

Staffan Ernestam
Staffan Ernestam Staffan har under åren samarbetat med många artister i Sverige som Magnus Lindberg, Sven Ingvars och Lill-Babs.

Utöver det är Staffan kompositör, textförfattare och frontman i Jeremias Session Band som bildades 2007 av Staffan själv och Karin Wistrand. Bandet startades efter det att Staffan av en slump hittat ett exemplar av Närke-poeten Jeremias i Tröstlösas diktsamling »Jeremias Bok« från 1960 på ett antikvariat i Wadköping. En gemensam fascination över de förbisedda och i många fall helt okända dikterna uppstod, och bandet föddes ur en ambition att levandegöra texterna på ett musikaliskt tidsenligt sätt. 2008 släpptes debutalbumet »Trastland« med totalt fem singlar som samtliga spelades på P4, bland andra »En sommarvän« och »Man borde inte sova«. Bandets andra album »En kväll i Trastland« släpptes 2012 och innehöll bland annat singeln och hyllningen till Sverige »Sveriges Hjärta«.

Boka Mats Ronander & Staffan Ernestam

Vill du boka Mats Ronander & Staffan Ernestam? Ring eller mejla Kulturaktiebolaget så hjälper vi dig.

Björn Lycklig Wallgren

Björn Lycklig Wallgren
08-362221
boka@kulturaktiebolaget.se

✍️ Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.

'