Mats Ronander & Staffan Ernestam

Rock, Blues

Den unika duon trollbinder sin publik med underbar musik – oavsett om de står på Sveriges största scen eller gör en akustisk spelning vid lägerelden. Läs mer …

Boka Mats Ronander & Staffan Ernestam – Kulturaktiebolaget

Trollbindande & härligt

Staffan Ernestam och Mats Ronander gör sig lika bra på Friends Arena som på en intim konsert i en lummig villa­trädgård. Den unika duon kommer att troll­binda publiken med underbar musik och sköna låtar – oavsett scen och miljö.

»Mycket känsla, blues och härliga gitarrer.«

»Ernestam och Ronander trollband publiken i Källa med underbar musik.«

Mats Ronander

Hans musikerkarriär tog fart på allvar när han, redan som tonåring, ersatte Peps Persson i bandet Blues Quality. ‘Malla’, som är uppvuxen i Örebro, flyttade till Stockholm – där hans rykte som skicklig musiker spred sig i artist­kretsarna.

Mats Ronander blev snabbt en flitigt anlitad turné- och studio­musiker. Ulf Lundell, Ted Gärdestad, Pugh Rogefeldt, Py Bäckman, Grymlings och inte minst ABBA är några i raden av artister som har använt sig av ‘Mallas’ tjänster genom åren.

På 80-talet inledde Mats Ronander en fram­gångsrik solo­karriär som rock­sångare och gitarrist. Det har hittills resulterat i över tio album, där det senaste är Malla Motel som släpptes 2020.

Staffan Ernestam

Han är kompositör, textförfattare och gitarrist med många strängar på sin lyra. Staffan Ernestam har samarbetat med flera olika artister, som Magnus Lindberg, Sven-Ingvars och Lill-Babs.

Han är dessutom front­man i Jeremias Session Band, som han bildade tillsammans med Karin Wistrand 2007. Idén kom när Staffan hittade Närke­poeten Jeremias i Tröstlösas dikt­samling, Jeremias Bok från 1960, på ett antikvariat i Wadköping.

Staffan och Karin fascinerades över de förbi­sedda och i många fall helt okända dikterna. Under 2008 släpptes debut­albumet Trastland, med totalt fem singlar som spelades i Radio P4. Uppföljaren En kväll i Trastland släpptes 2012.

Boka Mats Ronander & Staffan Ernestam

Vill du boka Mats Ronander & Staffan Ernestam? Ring eller mejla Kulturaktiebolaget så hjälper vi dig.

Björn Lycklig Wallgren

Björn Lycklig Wallgren
08-362221
boka@kulturaktiebolaget.se

Ange en budget så vi kan matcha dig med ett upplägg inom dina ekonomiska ramar.

Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.