Lolita Pop

För att fira 40 år bestämde sig bandet förra året för att återförenas. Succén var ett faktum, det blev en bejublad turné med utsålda hus. Nu kan vi stolt presentera att Lolita Pop åker ut på vägarna igen 2021!

Förra året var det 40 år sen Lolita Pop gjorde sin första spelning. Spelningen ägde rum i maj 1979 på invigningen av den legendariska klubben Rockmagasinet i Örebro.

Bandet skapade en egensinnig popmusik med Karins starka sång och gitarrernas melodivävar, mycket inspirerat från 70-talets rockscen i New York. Det blev många år med turnéer, dynamiska livespelningar och framgångsrika skivsläpp med hittar som "Långa tåg av längtan", "Hey winner" och "Tarzan on a big red scooter". Bandet gick skilda vägar 1991 efter albumet Blumenkraft. 

För att fira 40 år bestämde sig bandet förra året för återförenas. Det blev en bejublad och utsåld höstturné med fina recensioner som dessa:

"Lolita Pop har både tyngden och lättheten kvar! 4 av 5"
- Nils Hansson, DN
"Lolita Pop håller måttet och lite till! 4 av 5"
- Håkan Pettersson, Nerikes Allehanda

2021 års upplaga av Lolita Pop består av Karin Wistrand sång, Benkt Söderberg och Sten Booberg på gitarr, Rickard Donatello på bas och Bobo Ölander på trummor.

Boka Lolita Pop

Vill du boka Lolita Pop? Kontakta Björn Lycklig på 08-36 22 21 eller mejla.

Mejla Björn Lycklig

Pressbilder

Lolita Pop   Fotograf Jonas Classon
Foto: Jonas Classon
Lolita B 300 beskuren
Foto: Torbjörn Calvero