Lolita Pop

Indie rock, Pop

Ett av Sveriges genom tiderna bästa band. Läs mer …

Biljetter

    Konsert (1)

  • 24 aug
    Stockholm
    Skansen - Galejan

Lolita Pop till Skansen 

Under 2019 och 2022 åkte Lolita Pop på ett segertåg genom Sverige. Sommaren 2022 spelade bandet på flera legendariska scener som Liseberg, Parksnäckan, Klippan och ett fullsatt Mosebacke. Turnén avslutades på Gustavsvik i Örebro tillsammans med The Ark och Millencolin.

På Skansen - Galejan den 24 augusti gör Lolita Pop sommarens enda spelning.

»Vi hade inte tänkt att turnera 2023 men vi kan inte låta bli. En sommarnatt tillsammans med vår fina publik går inte att säga nej till«

På scenen tillsammans med Lolita Pop står också The Nomads & Staffan Hellstrand. Det blir en maxad kväll, fulladdad med svensk rocklyrik, poetiska gitarrer, popmelodier och tunga komp.

Mycket hände för Lolita Pop på 80-talet, så det är lätt att hitta jubileum. 2023 är 40 års jubileum för albumet »Fem söker en skatt«.

Lolita Pop startade 1979 och gjorde sin första spelning på invigningen av den legendariska klubben Rockmagasinet i Örebro. Bandet skapade en egensinnig popmusik med Karins starka sång och gitarrernas melodivävar, mycket inspirerat från 70-talets rockscen i New York. Det blev många år med turnéer, dynamiska livespelningar och framgångsrika skivsläpp med hittar som »Långa tåg av längtan«, »Hey Winner« och »Tarzan on a big red scooter«. Bandet gick skilda vägar 1991 efter albumet Blumenkraft.

Lolita Pop består av Karin Wistrand på sång, Benkt Söderberg och Sten Booberg på gitarr, Rickard Donatello på bas och Bobo Ölander på trummor.

Biljettsläpp fredag den 14 april klockan 10.00

Boka Lolita Pop

Kulturaktiebolaget är Lolita Pops management och bokningsbolag. Vill du veta mer eller boka Lolita Pop? Kontakta Björn Lycklig Wallgren.

Björn Lycklig Wallgren

Björn Lycklig Wallgren
08-362221
boka@kulturaktiebolaget.se

✍️ Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.

'