Lolita Pop

Indie rock, Pop

Med åtta studioalbum och över 800 livespelningar har Lolita Pop etablerat sig som ett av Sveriges genom tiderna bästa band. Läs mer …

Boka Lolita Pop – Kulturaktiebolaget

Svensk pophistoria

Under 2019 och 2022 åkte Lolita Pop på ett segertåg genom Sverige. Sommaren 2022 spelade bandet på flera legendariska scener som Liseberg, Parksnäckan, Klippan och ett fullsatt Mosebacke. Turnén avslutades på Gustavsvik i Örebro tillsammans med The Ark och Millencolin.

»Vi hade inte tänkt att turnera 2023, men vi kan inte låta bli. En sommarnatt tillsammans med vår fina publik går inte att säga nej till.«

Det blev en maxad kväll på Skansen den 24 augusti 2023, tillsammans med The Nomads och Staffan Hellstrand, fulladdad med svensk rocklyrik, poetiska gitarrer, popmelodier och tunga komp.

Idag består Lolita Pop av:
  • Karin Wistrand – sång
  • Benkt Söderberg – gitarr
  • Sten Booberg – gitarr
  • Rickard Donatello – bas
  • Bobo Ölander – trummor

Lolita Pop startade 1979 och gjorde sin första spelning på invigningen av den legendariska klubben Rockmagasinet i Örebro. Bandet skapade en egensinnig popmusik, med Karins starka sång och gitarrernas melodivävar, med stor inspiration från 70-talets rockscen i New York.

Det blev många år med turnéer, dynamiska livespelningar och framgångsrika skivsläpp. »Långa tåg av längtan«, »Hey Winner« och »Tarzan on a big red scooter« är några av deras största hits.

Bandet gick skilda vägar 1991, efter albumet Blumenkraft, men återförenades 2019.

Boka Lolita Pop

Kulturaktiebolaget är Lolita Pops management och bokningsbolag. Vill du veta mer eller boka Lolita Pop? Kontakta Björn Lycklig Wallgren.

Björn Lycklig Wallgren

Björn Lycklig Wallgren
08-362221
boka@kulturaktiebolaget.se

Ange en budget så vi kan matcha dig med ett upplägg inom dina ekonomiska ramar.

Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.