Kött­grott­orna

Punk

Sveriges äldsta punkband har hunnit med hundra­tals spelningar runt om i Sverige och ett gäng i grann­länderna. Och de är fortfarande förbannade. Läs mer …

Boka Köttgrottorna – Kulturaktiebolaget

Sveriges äldsta punkband

Köttgrottorna levererar trallpunk om politik, kärlek och en och annan flour­tant. De är givetvis bra på skiva, men ännu bättre live. Där kan de överraska publiken med galna upptåg.

Genom åren har de släppt otaliga plattor och några av deras mest populära låtar är »Älska mig«, »Gravöl«, »Ornitologs«, »Jag kan inte suga mig själv« och »Tjejer är fula«.

»Happy, Mongo och Janne är förbannade och arga, men deras musik är glad­punk som får folk på fötterna.«

Själva beskriver de sig som samhälls­kritiska konstnärer som slavar i offentlig sektor, radhus­rebeller på kant med etablissemanget eller som anarkister med punk­attityd. En elakare röst skulle kalla dem för vita medel­ålders medel­klassmän i medel­längd, med politiskt korrekta medel­åsikter, vars hobby är att spela i band.

Kanske är de mest av allt svensson­punkare?

»Mellan totalgalen rajraj om lunne­fåglar, fluor­tanter och egen­kärlek har Köttgrottorna alltid också smugit in klar­synta samhälls­analyser om propaganda, diktaturers sönder­fall och rika människors fusk.«

Happy och Mongo började spela i det legendariska punkbandet Incest Brothers redan 1978. Tillsammans med gitarristen Valen bildade de Köttgrottorna för en spelning 1983. De klädde ut sig till flickor och sjöng snuskiga texter i falsett. Det blev (så klart) succé!

Valen ersattes 1985 av Janne & Jörgen från Toby Wass. Två år senare ersattes Jörgen av Guld-Lars från KSMB. Tyvärr gick Guld-Lars tragiskt bort 2015. Sedan dess är Köttgrottorna en trio med Happy på trummor, Mongo på sång/bas och Janne på sång/gitarr.

Boka Köttgrottorna

Vill du boka Kött­grott­orna? Ring eller mejla Kulturaktiebolaget så hjälper vi dig.

Björn Lycklig Wallgren

Björn Lycklig Wallgren
08-362221
boka@kulturaktiebolaget.se

Ange en budget så vi kan matcha dig med ett upplägg inom dina ekonomiska ramar.

Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.