Glenn Udéhn

Indie pop

Sedan debuten har han kallats för Göteborgs nya indie­prins och stans nya pop­hopp. Tre album senare är Glenn Udéhn mer göteborgs­poppig än någonsin. Läs mer …

Boka Glenn Udéhn – Kulturaktiebolaget

Göteborgs indieprins

Pophoppet Glenn Udéhn har sedan debut­albumet Lilla London brinner 2014 kallats för Göteborgs nya indie­prins. Fyra år senare kom uppföljaren Det går åt helvete nu – ett album som verkligen osar av göteborgspop.

»Euforisk pop, som stöps av pop­staden Göteborg och dess sound.«

Hans tredje album kom 2022: En natt en dag en vecka en månad ett år ett liv. Där hittar du bland annat låten »Åren går med teven på«, som han framför till­sammans med indie­pop­ikonen Love Antell.

I samband med släppet åkte Glenn Udéhn ut på turné och firade med spelningar i bland annat Stockholm, Göteborg och Malmö.

»Lyssna om du behöver bli lättare i steget; detta är ren musikalisk Redbull.«

Ända sedan debuten har Glenn Udéhn synts till i SVT, på Kultur­nyheterna, i Radio P3 och varit förband till bland andra Timo Räisänen, Florence Valentin och Thomas Stenström. Och självklart har han gjort otaliga egna spelningar runtom i Sverige.

Hösten 2024 släpper Glenn Udéhn sin fjärde platta.

Glenn Udéhn eller hela bandet?

Du kan boka Glenn Udéhn som solo­akt, med sång och elgitarr, eller med full­band. Det inkluderar trummor, bas, gitarrer och percs.

Boka Glenn Udéhn

Vill du boka Glenn Udéhn? Ring eller mejla Kulturaktiebolaget så hjälper vi dig.

Ange en budget så vi kan matcha dig med ett upplägg inom dina ekonomiska ramar.

Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.