Timo Räisänen

Indie rock, Indie pop

Med nio album, hundratals gig och en veritabel musikskatt i bagaget har Timo Räisänen etablerat sig som en av Sveriges främsta liveartister. Läs mer …

Boka Timo Räisänen – Kulturaktiebolaget

En av Sveriges främsta live­artister

Timo Räisänens solokarriär tog fart direkt med det fin­stämda pop­albumet Lovers are Lonely (2004) och följdes upp av den rockigare I’m Indian (2006) med monster­hiten »Fear No Darkness Promised Child«. Han skördade tidigt stora fram­gångar och fick direkt sin publik i gungning.

Med nio album och hundratals gig i ryggen har Timo Räisänen etablerat sig som en av Sveriges främsta live­artister. Utöver en gedigen egen låt­katalog är han också hyllad för sina känsliga tolkningar av bland andra Ted Gärdestad.

Turnén Timo sjunger Ted var en av Sveriges mest bokade akter sommaren 2016.

»En sann entertainer, en komiker som lockar till skratt och hinderslöst för publiken rakt in i det sällsamma allvaret.«

Timo Räisänen har lirat med Håkan Hellström, spelat i bandet Her Majesty, varit med i Körslaget, tagit hem P3’s Guldmicken, lett Grammis­galan med Kalle Moraeus, vunnit Alla tiders hits i SVT, varit program­ledare i P2 och gjort julshow med jazz­stjärnan Amanda Ginsburg. Bland annat.

Under sommaren 2023 åkte Timo Räisänen med sin trio och gjorde trädgårds­spelningar hos sina fans. Dessutom premiär­spelade han singeln »Musiken var min« tillsammans med Göteborgs symfoniker på Göteborgs 400-årsjubileum.

Julen enligt Timo

Varmt välkommen på en musikalisk julresa bortom all bjäller­klang och arena­glans, som nu spelats fem år i rad. Timo gör en show för dig som spyr på att sitta på jul­bord med trötta kollegor eller över­sittande chefer som måste ge en tråkig jul­klapp. Den här showen är för alla som älskar Timo Räisänen.

Läs mer om Julen enligt Timo eller säkra dina biljetter här.

Boka Timo Räisänen

Kulturaktiebolaget är Timo Räisänens bokningsbolag. Vill du veta mer eller boka Timo Räisänen? Kontakta Björn Lycklig Wallgren.

Björn Lycklig Wallgren

Björn Lycklig Wallgren
08-362221
boka@kulturaktiebolaget.se

Ange en budget så vi kan matcha dig med ett upplägg inom dina ekonomiska ramar.

Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.