Amanda Ginsburg

Jazz

Sveriges jazzdrottning har vunnit Årets jazz på Grammisgalan – inte bara en, utan två gånger. När hon släppte albumet I det lilla händer det mesta höjde landets musik­recensenter henne till skyarna. Nu är Amanda aktuell med ett tredje album »Tur att vi kan skratta« och åker ut på turné till våren Läs mer …

Biljetter

  Tur att vi kan skratta (2)

 • 15 jun
  Söderhamn
  Hälsingland Visfestival
 • 26 jun
  Stockholm
  Musikbåten Blidösund

Sveriges jazzdrottning

Amanda Ginsburg sjunger om det enkla i vardagen, de lite banala berättelserna som utgör en stor del av allas liv, och hon gör det med bravur. Idag är hon en av Sveriges största jazzartister genom tiderna och spelar ständigt för utsålda hus runtom i Sverige.

»…Ginsburgs tonfall som hämtat från guldåldern…«

Amanda Ginsburg har vunnit Årets jazz på Grammisgalan både 2019 och 2021. Amanda Ginsburg medverkat i Allsång på Skansen, SVT:s Nationaldagsfirande, Nyhetsmorgon, Doobidoo och På Spåret. Hon har också fått flera priser och stipendier, bl.a. Sveriges kompositörers/ textförfattares Jazzpris.

Den flerfaldigt prisade sångerskan och låtskrivaren Amanda Ginsburg är tillbaka med sitt tredje album! På »Tur att vi kan skratta« bjuder hon återigen in lyssnaren till sin välsvarvade och svängigt melodiska jazz på svenska, men lyssnaren kan också ana en syrlig självdistans mitt i det varma och vardagliga betraktelserna.

»Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst.«

»Tilltalet är okonstlat och direkt när Amanda Ginsburg rör sig mellan jazz och visa, med en personlig närhet i både sina texter och en musik som ekar av gammalsvenska traditioner.«

Samarbeten och gästartister

I maj 2022 släppte hon en ny version av »Havsmelodi« (2017), med ett stänk av sjöbus och stråkarrangemang från Askanäs Kammarkvartett. Amanda Ginsburg är inte främmande för den typen av samarbeten – hon har gästat artister som exempelvis Timo Räisänen både live och på skiva.

Hennes senaste album, Everybody Loves You, släpptes i maj 2023 och är ett samarbete med hennes tidigare mentor och lärare Andy Fites. Han är en jazzveteran med 57 egna album på Spotify.

Duon har utvecklat ett sällsynt samspel, som innehåller vild improvisation och en stor del humor. Tillsammans uttrycker de hopp, längtan, sympati, sensualitet, otålighet, kamp, bitter ånger och ljuv romans.

Amanda Ginsburg och Andy Frites har tidigare samarbetat på albumet The Nicest Thing in the World (2018).

Boka Amanda Ginsburg

Kulturaktiebolaget är Amanda Ginsburgs management. Vill du veta mer eller boka Amanda Ginsburg? Kontakta Björn Lycklig Wallgren.

Björn Lycklig Wallgren

Björn Lycklig Wallgren
08-362221
boka@kulturaktiebolaget.se

Ange en budget så vi kan matcha dig med ett upplägg inom dina ekonomiska ramar.

Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.

'