Amanda Ginsburg

Jazz

Idag är Amanda en av Sveriges största jazzartister. Båda hennes album har belönats med Grammis för Årets Jazz. Amanda har synts i tv ett flertal gånger i bland annat Allsång på Skansen, GoKväll, Doobidoo, TV4 Nyhetsmorgon, Sommarkrysset. Dessutom har hon gästat artister som Timo Räisänen både live och på skiva. I sommar åker Amanda på turné med sin pianotrio och Askanäs kammarkvartett! Läs mer …

Boka Amanda Ginsburg - Kulturaktiebolaget

Sveriges jazzdrottning

Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst.

Så löd motiveringen när Amanda Ginsburg emottog Sveriges kompositörers/ textförfattares Jazzpris, vilket för övrigt inte är det enda pris denna sångerska har fått ta emot: Amanda Ginsburg har vunnit Årets Jazz på Grammisgalan inte bara en gång utan två gånger (2019 och 2021) och spelar ständigt för utsålda hus runtom i Sverige. Hon sjunger om det enkla i vardagen, de lite banala berättelserna som utgör en stor del av allas liv, och hon gör det med bravur!

Amanda har medverkat två gånger i Allsång på Skansen och den 6 juni 2021 såg vi henne i SVT:s Nationaldagsfirande på Skansen. Imorgon torsdag den 26 maj 2022 släpps Havsmelodi igen med ett stänk av sjöbus och stråkarrangemang med Askanäs Kammarkvartett.

Idag är Amanda en av Sveriges största jazzartister. Senaste albumet I det lilla händer det mesta fick musik-recensenterna i landet att höja henne till skyarna!

…Ginsburgs tonfall som hämtat från guldåldern…

Amanda har synts i tv ett flertal gånger - i redan nämnda Allsång på Skansen samt i GoKväll, Doobidoo, TV4 Nyhetsmorgon, Sommarkrysset. Dessutom har hon gästat  artister som Timo Räisänen både live och på skiva. I sommar åker Amanda på turné med sin pianotrio och Askanäs kammarkvartett!

Boka Amanda Ginsburg

Kulturaktiebolaget är Amanda Ginsburgs management. Vill du veta mer eller boka Amanda Ginsburg? Kontakta Björn Lycklig Wallgren.

Björn Lycklig Wallgren

Björn Lycklig Wallgren
08-362221
boka@kulturaktiebolaget.se

✍️ Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.