Amanda Ginsburg

Amanda har fått grammis och ett flertal priser och har hyllats av publik, media, bransch och är idag en av Sveriges största jazzartister. Nu är Ginsburg aktuell med sitt album "I det lilla händer det mesta" som har fått kritikerna i landet att höja skivan till skyarna! Ginsburgs tonfall som hämtat från guldåldern - Svenska Dagbladet (5/5 i betyg)

Den 11 september släppte den tidigare grammisvinnare Amanda Ginsburgs sitt andra album I det lilla händer det mesta. Under våren släpptes singlarna Det funkar varje gång och Åh nej! (Visa mitt i natten). Amanda och hennes band har under året framträtt i både TV4 Nyhetsmorgon och SVT Allsång på Skansen. Såhär säger Amanda själv om albumet: 

- Jag ser detta andra album som en fortsättning av mitt första. Här finns de vardagliga och ibland lite banala berättelserna som utgör så stor del av mitt liv och ofta även ditt. I det lilla vardagliga livet finner jag oändlig inspiration. När jag börjar för stort får jag faktiskt ingenting gjort.

Sedan Amanda Ginsburgs debutalbum Jag har funderat på en sak släpptes 2018 har Amanda mottagit Olle Adolphson-stipendium, Stim-stipendier och Sveriges kompositörers/ textförfattares Jazzpris som gav motiveringen: Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst.

I februari 2019 mottog hon en Grammis för Årets Jazzalbum.


Amanda Ginsburg & Kultur­aktie­bolaget

Kulturaktiebolaget är Amandas management. Vill du veta mer? Kontakta Björn Lycklig Wallgren på 0739-572947 eller mejla.

Mejla Björn

Pressbilder

Amanda Ginsburg 001
Foto: Elvira Glänte
Amanda Ginsburg 067
Foto: Elvira Glänte