Mark Levengood

Föreställning, Humor

Nu står det klart att den folkkäre TV-profilen och författaren Mark Levengood ger sig ut på en exklusiv Sverigeturné i vår. Han har precis avslutat en bejublad Finlandsturné. Läs mer …

En trevlig kväll

Mark Levengood drar på exklusiv Sverigeturné i vår. Framträdandet går under namnet En trevlig kväll med Mark Levengood och vi kommer att få upplevea såväl varm humor som djupa tankar och insikter.

»Jag kommer berätta om mitt liv, om att våga pröva sina vingar, om att nå oanade höjder, men också stundtals störta rätt brutalt. Hur går man vidare när allt har gått fel och man sitter där bland fjädrar som yr? Vågar man flyga igen?«

Den folkkäre TV-profilen och författaren avslutade nyligen en lång Finlandsturné – med utsålda hus och stående ovationer.

»Det har varit väldigt roligt att turnera i Finland och jag ser så mycket framemot att äntligen få turnera i Sverige.«

Om Mark Levengood

Mark är född i USA och växte upp i Helsingfors. Tidigt insåg Mark att han inte riktigt passar in i de mallar som finns och kom fram till att hans liv nog blir roligare om han själv bestämmer hur han vill ha det.

Han kom till Sverige som 19-åring och arbetade inom sjukvården och med diverse städjobb. Han var en entusiastisk men usel student på Socialantropologen på Stockholms universitet och något mera begåvad som elev vid Dramatiska Institutets radioproducentutbildning.

Redan i Finland började Mark jobba med TV. »Jag var programledare för ett underhållningsprogram som ingen till all lycka kommer ihåg idag.«

Sedan 2008 är Mark en av Unicefs ambassadörer.

På nittiotalet gjorde Mark Levengood program som Mark och hans vänner, Morgon med Mark, Mark och hans grannar samt Aha, sa Mark. De följdes av stora produktioner som Guldbaggegalan, Melodifestivalen och Vi i femman. Mark Levengood har även varit programledare för bröllopssändningarna då kronprinsessan Victoria gifte sig 2010.

Han har varit programledare för Svenska Hjältar-galan, intervjuprogrammet Sverige i SVT, SVT-serierna Tro, hopp o kärlek och Klimatkampen samt Kristallen 2023.

Mark Levengood är även en flitig krönikör i P1. Han hörs i Godmorgon, världen! och lyser upp höstmörkret i Tankar för dagen. Han har varit sommarvärd ett antal gånger. Marks Sommar i P1 i år fick flest lyssnare av alla avsnitt!

Tillsammans med Henrik Johnsson gör Mark Levengood podsändningar, nu senast Natti, natti. Han har gjort en pod tillsammans med före detta maken Jonas Gardell – den populära Mark & Jonas.

Mark Levengood har gett ut flera böcker baserade på egna texter. Den senaste, Vänskap, gavs ut i år.