Jonas Von Essen

Föreläsning

Jonas von Essens resa från glömsk drömmare till två­faldig minnes­världs­mästare verkar smått mirakulös. Läs mer …

Biljetter

Ett minne i världsklass

Jonas von Essens resa från glömsk drömmare till tvåfaldig minnes­världs­mästare verkar smått mirakulös.

På bara ett och ett halvt år gick han från att knappt komma ihåg sin flickväns telefon­nummer till att utklassa den samlade världseliten i minnes-VM. Sedan dess har han medverkat i allt från kinesiska tv-shower och svenska realityserier till australiensisk bilreklam.

»För mig känns det som att jag har haft en dold superkraft och plötsligt lyckades upptäcka den. Det yttersta syftet är att få ut det till fler, för alla har den här superkraften.«

Våren 2018 nådde Jonas dessutom nästan hela vägen till seger i TV4:s Talang, efter att till finalen ha memorerat de första 50 000 decimalerna i talet pi. Hans minne har också gett honom en enorm allmänbildning, som lett till storslam i både Muren, Smartare än en femteklassare och Postkodmiljonären.

Bakom den fenomenala minnes­förmågan finns tekniker som är så enkla att vem som helst kan lära sig dem och de är samtidigt så underhållande att du kommer att vika dig dubbel av skratt när du gör det.

Genom en trollbindande blandning av interaktiva övningar med publiken, förbluffande minnes­demonstrationer och fascinerande förklaringar tas du med genom en färgsprakande redogörelse för hur hakstudsande mini-kängurus, en raketflygande Dolly Parton och en arg kille med en kyckling­klubba i ögat kan hjälpa dig att komma ihåg precis vad du vill.

Varmt välkommen att följa med på detta oförglömliga äventyr in i Jonas – och din egen – hjärna.

Boka Jonas Von Essen

Vill du boka Jonas Von Essen? Ring eller mejla Kulturaktiebolaget så hjälper vi dig.

Ange en budget så vi kan matcha dig med ett upplägg inom dina ekonomiska ramar.

Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.

'