Familj, Barn

Sugs in i en förtrollande värld – ta oss i handen och följ med Pettson & Findus, dansa loss med Bamse & Lova, förbluffas av trollkarlen Daniel Kane och sjung med Arne Alligator. Läs mer …

Biljetter

Barnkalasfestivalen

Familjefesten åker på Sverigeturné

I sommar åker Sveriges största barnkalasfestival på turné i hela landet. Barnkalasfestivalen är precis vad det låter som; en blandning av barnkalas och festival, dit alla är välkomna, stora som små. Med en blandning av barnkalas och festival så får besökarna följa med in i en förtrollande värld – tillsammans med några av våra mest folkkära barnkaraktärer. 

»Här finns något för både barn och skrynkliga barn… och viktigast av allt är att alla barn, oavsett ålder, ska få chansen att uppleva något riktigt, riktigt roligt tillsammans. En skrattfest för hela familjen!«

Över 25 000 barn och vuxna besökte Barnkalasfestivalen sommaren 2023. Våra folkkära barnkaraktärer gjorde femton stopp på torg och scener som Dalhalla, HX-festivalen, Skärgårdsfesten, Parksnäckan och Humlehagen.

Om festivalens artister

Bamse och Lova bjuder på sing-a-longfest med klassiker som Huvud, axlar, knä och tå, Imse vimse spindel och massor av andra välkända barnlåtar. En av Sveriges mest populära sång- & dans­föreställningar.

En familjeföreställning där alla får vara med och sjunga och skratta åt Pettssons alla tokerier. Allra oftast följer Findus med, men när Findus måste vakta gården så är det Prillan eller Högsta Hönset som får vara med och skoja.

Daniel Kane är en magiker och illusionist av den nya generationen. Som finalist i Talang och med modern visuell magi i form av eld, papegojor och tankeläsning så tilltalar hans show hela familjen.

Arne Alligator sjunger och dansar till tonerna av sitt liveband, som framför de välkända sångerna. Han är även aktuell med en tv-serie som släpps 2024. Vi ses i djungeln för en fantastisk konsert­upplevelse.

Mamma Mu och Kråkan, två individer med stark personlighet, men också ett oskiljaktigt par. En minishow där barnen kan sjunga och dansa till Veckovisan, Vipp på rumpan affär’n och andra klassiska sånger från serien.

Den svenska rösten från ledmotivet i filmsuccén Frost tillhör musikal­artisten Annika Herrlitz. I flera år har hon fyllt torg och festivaler runtom i Sverige med hennes omåttligt populära Disney­inspirerade show.

Julen 2015 klev Paddington upp på den vita duken igen efter många år i skymundan och levererade en av de mest kritikerrosade barnfilmer i modern tid. Över 300 000 såg filmen bara i Sverige. Den vann BAFTA-statyn för bästa barnfilm. Paddington som en av våra mest eftertraktade karaktärer

Lilla Spöket Laban är ett trevligt litet spöke som bor på det kungliga slottet Gomorronsol med sin lilla syster Labolina, mamma Spöke & pappa Spöke. Laban drömmar om att bli exakt samma som sin stora, läskiga pappa, men han är rädd för spöken och han gillar inte mörkret på slottet Gomorronsol. Han är dock ett väldigt snällt och hjälpsamt spöke!

'