Tigern & Kobran

Tigern & Kobran gör musik för hela familjen! Två år och 11 barnlåtar senare kom hyllade debutskivan ”Brandbilar och poesi” som har fått ett varmt mottagande bland kritikerna ute i landet.

Tigern & Kobran är en duo som består av Martin Fogelström och Paulo Vidal. Martin och Paulo är i första hand goda vänner som lärde känna varandra på Hultsfredsfestivalen för snart mer än 20 år sedan.


Ofta när dom umgås så innefattar det att spela musik. För snart tre år sen så började de diskutera barnmusik, eller bristen på nutida barnmusik som är gjord med kärlek och som hela familjen kan lyssna på. Familjemusik om man så vill. Där och du började duon skriva och senare även spela in vad som skulle komma att bli deras debut album Brandbilar och Poesi. Skivan som släpptes i år har fått ett varmt mottagande av bland andra Gaffa och DN.


Men duon är inte ensamma på skivan. 15 andra musiker och vänner bidrar med allt från blås, stråkar, slagverk, tvärflöjt, pedalsteel och så vidare.


Texterna på skivan bär på teman som hur det känns när du har bråkat med en kompis, föräldrar som inte lyssnar och syskonkärlek..


Genom åren har Martin Fogelström spelat i många olika konstellationer, bland annat Sibille Attar, First Aid Kit och med Anna Järvinen. Paulo Vidal har i sin tur varit involverad i diverse släpp från indiebolaget Labrador Records.


Skivan har givit blodad tand och duon håller i skrivande stund på att sätta ihop en liveshow som kommer att vara något utöver det vanliga. Man har satt ihop ett superband och Tigern & Kobran garanterar att publiken kommer att få en show dom sent kommer att glömma.

Tigern & Kobran & Kulturaktiebolaget

Kulturaktiebolaget är Tigern & Kobrans management. Vill du veta mer? Kontakta Björn Lycklig Wallgren på 0739-572947 eller mejla.

Mejla Björn Lycklig

Pressbilder