Thorsten Flinck

Visa, Teater

Skådespelaren och sångaren Thorsten Flinck är högaktuell med Doktor Glas och Röjar-rock, visor & ballader tillsammans med gitarristen Christer Bergman. Läs mer …

Boka Thorsten Flinck – Kulturaktiebolaget

Demon­skådespelaren och estradören

Hans sceniska framträdanden är som en skarp blixt i den dunkla natten och konstnärskapet en hyllning till både det destruktiva och det vackra – i samma andetag. Thorsten Flinck är en ikon för alla som söker sanningen bakom fasaden; en förkämpe för de förlorades röst.

Thorsten Flinck är en konstnärlig rebell, med en röst som river genom själen och en närvaro som omfamnar mörkrets djup. Han sveper in publiken i en avgrunds­virvel av känslor och passion.

Till skillnad från oss andra vägrar Thorsten Flinck att tystna i den trånga buren av konventioner.

»Thorsten Flinck gestaltar svaghet, styrka och alla de känslor som finns däremellan. I olika skiftningar, fraseringar och intonationer målar han upp berättelserna.«

Han växte upp tillsammans med sin tvillingbror Richard Flinck i Huvudsta och 1977 bildade bröderna musik­gruppen Rockvindar. Deras album Första gången släpptes 1980. Mest känd är annars Thorsten Flinck för sitt arbete vid Dramaten, där han verkade som både skådespelare och regissör från 1986 till 2002.

Med musikgruppen Flincka Fingrar släppte han albumet Vildvuxna rosor, som innehåller musik av bland annat Björn Afzelius och Dan Hylander. Hans största musikaliska framgångar kom med Revolutions­orkestern, som gav ut albumet Thorsten Flinck och Revolutions­orkestern år 2011. Genom åren har han samarbetat med storheter som Ulf Dageby, Plura Jonsson, Evert Taube, Nick Cave, Kent Andersson och Dan Andersson.

Musikaliskt spänner Thorsten Flinck från visor, ballader, rock och country till dikter och monologer.

I sin självbiografi Thorsten Flinck – kom och skratta åt lilleputt berättar han allt du kan tänkas vilja veta om livet, karriären och missbruket av alkohol, sex och droger.

När du bokar Thorsten Flinck till din konferens, företagsfest eller gala öppnar du dörren till ett kreativt geni och en naturkraft som inte kan tyglas.

Hans unika förmåga att gripa tag i publiken, och dra in dem i en värld av känslor och reflektion, lämnar ingen oberörd. Men var beredd på det oväntade – Thorsten Flinck är en estradören och rebellen som dansar på gränsen mellan genialitet och galenskap.

Är du verkligen redo för en överdos av intensitet på ditt event?

Pressbilder

Boka Thorsten Flinck

Vill du boka Thorsten Flinck? Ring eller mejla Kulturaktiebolaget så hjälper vi dig.

Ange en budget så vi kan matcha dig med ett upplägg inom dina ekonomiska ramar.

Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.