Stures Dansorkester

Reggae, Ska, Soul

Egna låtar, skånska versioner av jamaicanska klassiker och dansanta nytolkningar av svenska örhängen, med musikaliska influenser från reggae, ska, rocksteady och soul. Läs mer …

Boka Stures Dansorkester – Kulturaktiebolaget

Värme, energi och nerv

I början av 2000-talet slog Carl-Martin »Sture Allén den yngre« Vikingsson igenom som frontperson i den bejublade och Guldmicken-nominerade live-akten Svenska Akademien.

Några år senare släpptes Långsamt gift i bestens buk med soloprojektet Stures Dansorkester. Med sin dansorkester mejslar Sture, tillsammans med några av landets vassaste musiker, fram rytmer att dansa till och refränger att sjunga med i.

»Så fort Stures Dansorkester kliver på scenen blir jag på danshumör.«

De musikaliska influenserna kommer från reggae, ska, rocksteady och soul. Egna låtar blandas med skånska versioner av jamaicanska klassiker och dansanta nytolkningar av svenska örhängen. Sextiotalsschlagers, åttiotalshits och tidlösa kultlåtar.

Stures Dansorkester spelar svängigt och dansant med värme, energi och nerv. Och involverar gärna publiken. Helt enkelt ett kärleksfyllt och glädjefullt sätt att få igång festen.

»Stures Dansorkester är kort sagt den sortens konsertupplevelse som påminner om varför musik är livsnödvändigt för både kropp och själ.«

Boka Stures Dansorkester

Kulturaktiebolaget är Stures Dansorkesters bokningsbolag. Vill du veta mer eller boka Stures Dansorkester? Kontakta Björn Lycklig Wallgren.

Björn Lycklig Wallgren

Björn Lycklig Wallgren
08-362221
boka@kulturaktiebolaget.se

Ange en budget så vi kan matcha dig med ett upplägg inom dina ekonomiska ramar.

Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.