Stonecake

I år firar Stonecake 30 år som band och 1991 fick bandet en grammis som bästa nykomlingar för debutskivan "Under the biketree". I höst åker Stonecake ut och firar av jubileet. I sommar smygstartar Stonecake jubileet på Mosebacke tillsammans med Lolita Pop och headlinar dessutom festivalen Sommarhäng i parken!

I år firar Stonecake 30 år som band och 1991 fick bandet en grammis som bästa nykomlingar för debutskivan "Under the biketree". I höst åker bandet ut och firar i hela landet. I sommar smygstartar Stonecake jubileet på Mosebacke tillsammans med Lolita Pop och headlinar dessutom festivalen Sommarhäng i parken!

Dom har inte varit nykomlingar hela livet. Nu är det ett tag sen vi hörde dom, men när vi hörde dom så hörde vi "Tuesday Afternoon" överallt och hela tiden. Jämt. Också mer därtill därefter. Stonecake fick en grammis som bästa nykomlingar för debutskivan "Under the biketree" 1991. Juryns motivering löd: "För det respektfulla och respektlösa utnyttjandet av välkända popklanger till en egen stentårta - grädde och granit!

"Per Bjurman beskrev det som bl.a kryddat med Led Zeppelin, Cream, Queen och Sex Pistols - Dalarnas nya supergrupp.

Tommy Liljegren – sång, gitarr
Marcus Källström – trummor, kör
Klas Hägglund – elbas

1991 – Under the Biketree
1993 – Acoustic Toilets
1995 – In the The Middle of Nowhere

Boka Stonecake

Vill du boka Stonecake? Kontakta Björn Lycklig på 08-36 22 21 eller mejla.

Mejla Björn Lycklig!

Pressbilder

Stonecake01
Foto: Hasse Eriksson
Stonecake06
Foto: Hasse Eriksson
Stonecake 14
Foto: Hasse Eriksson