Steget

Steget har börjat skriva nya låtar och vill tillbaka till kärnan. Hur det från början va dom två mot världen, med känslofyllt piano och ärlig text och sång. Lite stråkar och gitarrgnissel har ju aldrig skadat någon så det kommer såklart dyka upp lite här och var. Steget firar 10 år och under 2022 kommer bandet släppa ny musik och turné. Äntligen!

Steget är i studion och spelar in sin tredje skiva. De släpper ny musik och åker på turné hösten 2022 – Äntligen!

Steget är en popduo från Göteborg bestående av Nils Dahl och Matilda Sjöström.

Du kanske trodde dom lagt av? Icke!


Det är nu 10 år sedan de bestämde sig för att göra musik ihop. Både Matilda och Nils minns tydligt den där sommarkvällen på Pusterviks uteservering när det blev bestämt. Sen dess har båda genomgått flera livskriser och vi har fått följa med på resan.

Steget har börjat skriva nya låtar och vill tillbaka till kärnan. Hur det från början va dom två mot världen, med känslofyllt piano och ärlig text och sång. Lite stråkar och gitarrgnissel har ju aldrig skadat någon så det kommer såklart dyka upp lite här och var. De har gått in i studion och spelat in tre nya låtar, släpper fler singlar i vinter och kommer släppa minst en EP under 2022. Eftersom firandet av tio år sedan första skivan blev en livestream utan att träffa publiken ser de nu fram emot att komma ut i landet och spela live 2022. 

De nya låtarna handlar om att se sig själv i spegeln, ta med sig sin historia och samtidigt blicka framåt. Det är inte alltid lika lätt som det verkar. Att lyssna på Steget är som att få ta del av brev skrivna i ensamhet för att orden måste ut.


Steget har tolkat Ebba Gröns klassiker ”Flyktsoda”. De filmade inspelningen i all sin enkelhet i Sonya Studios och bara några timmar efter att live-videon slängdes upp delade självaste Joakim Thåström videon på sin Facebook-sida. Detta var såklart fantastiskt och oerhört mäktigt för Steget då detta är en av deras absoluta favoritlåtar.


När Steget fyllde 10år genomförde de en streaming från Stora Teatern i Göteborg med bla Kapten Röd som gäst och hade över 7000tusen tittningar den kvällen. Så fint!


Stegets musik har varit med i många TV-serier och har hög lyssning än -trots att det var längesedan de faktiskt släppte en skiva. Deras publik dyker fortfarande alltid upp och när de spelade live och innan pandemin slog till, drog de fullt hus i både Stockholm och Göteborg.

Boka Steget

Vill du boka Steget? Kontakta Björn Lycklig på 08-36 22 21 eller mejla.

Mejla Björn Lycklig!

Pressbilder

Steget 46
Foto: JenniAnn Johannesson
Steget 38
Foto: JenniAnn Johannesson
Steget 4
Foto: JenniAnn Johannesson
Steget 2
Foto: JenniAnn Johannesson
Steget 3
Foto: JenniAnn Johannesson
Steget 37
Foto: JenniAnn Johannesson