Sarah von Reis

Indie, Pop

Sarah von Reis har trots ung ålder haft en lång resa i musikbranschen som medlem i popsensationen Dolly Style. Hennes elegant svala stil som placerar sig mellan Fiona Apple och Billie Eilish har redan innan debuten spridit sig i tastemaker-media, hyllats av Fredrik Strage i TV4, lyfts i New Music Friday och flera stora officiella spellistor på Spotify och Apple Music. Som frispråkig, orädd, stark och öppet lesbisk är hon redan en förebild för unga. Läs mer …

Boka Sarah von Reis - Kulturaktiebolaget

En ny svensk popsensation

Den 15 september efter den hyllade EP:n ’Melancholia High Season’ släpper Sarah von Reis singel nummer ett ’Phenomenon’ från kommande projekt.

En lesbisk anthem där von Reis mystiska stämma mixas med psykadeliska gitarrer och förförisk basklarinett som ihop bjuder på en -end the summer- banger!

Sarah von Reis har trots ung ålder haft en lång resa i musikbranschen som medlem i popsensationen Dolly Style, uppbrott från dem pga att hon var »för politisk« och dokumentärfilm om upplevelsen, resor fram och tillbaka till Los Angeles osv. Hennes elegant svala stil som placerar sig mellan Fiona Apple och Billie Eilish har redan innan debuten spridit sig i tastemaker-media, hyllats av Fredrik Strage i TV4, lyfts i New Music Friday och flera stora officiella spellistor på Spotify och Apple Music. Som frispråkig, orädd, stark och öppet lesbisk är hon redan en förebild för unga.

Beroendeframkallande melodier, eleganta produktioner och en dos nordisk melankoli är ett gemensamt tema för von Reis men i nya singeln Phenomenonskymtar vi ljuset bakom von Reis suggestiva, sammetslena vokaler.

Hon berättar: ’Phenomenon’ handlar om att kn… Eller närmare bestämt om att komma och att just då känna sig som återuppstånden från de döda. Låten är en lesbisk kärleksförklaring och det sexigaste jag skrivit hitills. Jag valde att ha med en basklarinett för det är det hetaste instrument som finns. Jag räknar med att många -både queers och straighta- kommer att hångla till den.

Singeln är producerad av svenska duon diandian.
Sarah von Reis är ursprungligen från Göteborg och berättar att hennes

musik är starkt influerad av melodispråket i svensk jazz, indiepopen från hennes tonår och en stor passion för att berätta historier. Framtiden är öppen för en ny svensk popsensation.

Boka Sarah von Reis

Vill du boka Sarah von Reis? Ring eller mejla Kulturaktiebolaget så hjälper vi dig.

Björn Lycklig Wallgren

Björn Lycklig Wallgren
08-362221
boka@kulturaktiebolaget.se

Ange en budget så vi kan matcha dig med ett upplägg inom dina ekonomiska ramar.

Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.