Sand & Hallander

Indie pop

Med debutalbumet Älskar, älskar inte har de golvat både lyssnare och publik. Sand & Hallander är en popduo som skriver, musicerar och driver eget skivbolag. Läs mer …

Boka Sand & Hallander - Kulturaktiebolaget

Duo som har det där

Sand & Hallander sparkade in dörren 2022 med två debutsinglar – och likt ett ånglok har de golvat pressen, lyssnarna och publiken framför scenen. När de sedan släppte sitt debutalbum var det fullsmockat på Scalateatern under releasfesten.

»Oemotståndligt, egensinniga och fritt flytande låtar som bryter mot regler om hur effektiva poplåtar ska konstrueras. Texter som vågar storögt ta in världen.«

Albumet utnämndes till veckans bästa i Gaffa och fick 4/5 i betyg i Dagens industri, där duon bland annat jämfördes med ABBA. Flera av låtarna klättrade dessutom rakt upp på Studentradions A-lista och hos SNR.

Utan något bolag i ryggen tog de tidigt hem prestigefyllda placeringar på Spotify. Nu har de, utöver att skriva låtar och musicera tillsammans, även startat eget skivbolag – och visar att ingenting är omöjligt.

Blev bästisar genom The Beatles

Nina Sand och Emmalisa Hallander fann varandra 2015 i sin gemensamma humor och kärleken till The Beatles. Sedan dess har de varit bästa vänner och brinner för att skriva låtar tillsammans. Popduon har en förkärlek för rörliga melodier, finurliga ackordföljder och svenska texter med glimten i ögat.

Parallellt med att vara popstjärnor är tjejerna aktiva inom olika områden av svenskt musikliv. Hösten 2023 ser vi Nina Sand spela keyboard i musikalen Hair och Emmalisa Hallander på jazzscenen – där hon sjungandes med Peter Asplund gör julturné genom landet.

»Otroligt charmigt och upplyftande det här! En riktig feel good-låt som öppnar upp intresse, hopp och nyfikenhet för vad som komma skall. Helt enkelt en strålande debut från Sand & Hallander!«

Boka Sand & Hallander

Kulturaktiebolaget är Sand & Hallanders management. Vill du veta mer eller boka Sand & Hallander? Kontakta Björn Lycklig Wallgren.

Björn Lycklig Wallgren

Björn Lycklig Wallgren
08-362221
boka@kulturaktiebolaget.se

Ange en budget så vi kan matcha dig med ett upplägg inom dina ekonomiska ramar.

Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.