Micke Herrström

Micke Herrström har producerat allt ifrån Ebba Grön till Ane Brun. Nu är Herrström aktuell med nytt album!

Micke Herrström är en av landets mest arbetande musikproducenter och mixare. Han blev en efterfrågad producent efter genomslaget med Popsicles skiva "Laquer" 1992.

Hans produktioner har kallats både banbrytande och har belönats med priser av olika slag.

Han har bla jobbat med: Thåström, Hederos/Hellberg, Ossler, Jerry Williams, The Sandmen, Stefan Sundström, Tonje Unstad, Fatboy, Ulf Stureson, Conny Nimmersjö, Honey is cool, Marble, 1900, Ane Brun, Sarah Riedel, Kristofer Åström, Britta Persson, Agnetha Fältskog, Fire! Orchestra, Vasas Flora & Fauna, Madrugada, Ebba Grön, Moneybrother, Peter von Poehl och Candlemass.

Så här säger han själv om nya skivan Vädret:

Jag har hållit på med vädret för mig själv, lite vid sidan om och som en tillflyktsort från allt som tynger människan till jorden.
Jag ville att allt skulle vara nytt för mig; nya instrument, nya sätt att göra på och inte minst nytt språk. Låtarna har inte komponerats i normal bemärkelse, utan skrivits samtidigt som de spelats in, precis samtidigt. Jag har jobbat väldigt intuitivt och utan egentligt slutmål.
Några saker var dock fastlagda.
Jag ville göra något som var ganska stramt och skelettigt, ville använda mig av det jag lärt mig genom åren och vända ljuden bak och fram och in och ut. Jag längtade efter att höra något som var hårt rastrerat och fick en kick av de självosvängande trummorna och synthar vars ljud fick styra hur låtarna skrevs.
Även texterna har kommit till utan planerade ämnen och är en blandning av ocd-väder, inbillade romanser i sinnet på en galning, och mimiken i Stockholm. Dom är en kombination av först improvisation och sedan åtstramade. Ett gastkramande slit med stor pappersåtgång. Nu är inte så många ord jag inte tycker om kvar. Allt finns väl redan i kroppen, hur man än gör, men det är spännande att inte likt elbolag välja i förväg och se om det lyser upp.
Här är Vädret och jag hoppas det kan vara till glädje för någon!

Micke Herrström & Kulturaktiebolaget

Kulturaktiebolaget är Micke Herrströms PR & bokningsbolag. Vill du veta mer eller boka Micke? Kontakta Björn Lycklig Wallgren.

Maila Björn Lycklig

Pressbilder

MHS Pressbild
Foto: Valdemar Asp