Lennie Norman

Standup

Musiker och närmast legendarisk ståuppare, som jobbat oavbrutet med standup sedan 1989 – på teatrar, krogar och företagsevent. Idag är han en av de största inom svensk standup. Läs mer …

Boka Lennie Norman – Kulturaktiebolaget

Standupens gudfader

Lennie Norman är en av de stora veteranerna inom svensk standup och ger sin underhållande och skarpsynta syn på tillvaron.

»Lennie Norman är som ett fint vin som blir bättre med åren.«

Efter humorboken »Gubbvarning« från 2011 och uppföljaren »Mer gubbvarning« två år senare blev det en turnéversion. Liveshowen Gubbvarning Live och uppföljaren Gubbvarning 2.0 har gått fem rundor, och gjort över två hundra föreställningar, på teatrar och kulturhus runt om i Sverige sedan premiären 2018.

»En och en halv timme. Bara en man och en mikrofon. Det är imponerande.«

Biografi

Lennie Norman började sin artistiska karriär i mitten på 60-talet, med pop­gruppen Road Workers. Sedan började han 1969 som basist i Charlie Norman Show, där han medverkade i krog­shower, folkparks­turneér och på över femton album.

Tjugo år senare äntrade han scenen som en av Sveriges första standup­komiker och fick ett snabbt genombrott. Resten är, som man säger, historia.

Genom åren har Lennie Norman hunnit göra skivor, videor och ett otal tv-jobb, bland annat över hundra direkt­sända avsnitt av Måndagsklubben med vännen Claes Malmberg. Tillsammans med Björn Skifs satte han den bejublade showen Lennie Skifs. Still crazy på Tyrol i Stockholm 2012.

För några år sedan reste han land och rike runt med föreställningen Gammal är äldst, tillsammans med Babben Larsson och Adde Malmberg.

Även Robert Wells har fått användning för Lennie Normans humor vid otaliga tillfällen.

Och nu har vi ändå bara skrapat på ytan.

»Lennie Norman är charmig med mycket bus i blicken och snackar lätt och ledigt. Det gör aftonen väldigt trivsam.«

Boka Lennie Norman

Kulturaktiebolaget är Lennie Normans bokningsbolag. Vill du veta mer eller boka Lennie Norman? Kontakta Magnus Tunmats.

Ange en budget så vi kan matcha dig med ett upplägg inom dina ekonomiska ramar.

Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.