Kleerup

Pop, Electro

Den flerfaldiga Grammis­vinnaren har samarbetat med artister som Robyn, Lady Gaga, Teddybears, The Cardigans och Moby. Andreas Kleerup har blivit synonym med svensk elektropop. Läs mer …

Boka Andreas Kleerup – Kulturaktiebolaget

En synonym med svensk elektropop

Hans internationella genom­brott kom 2007 tillsammans med Robyn och låten »With Every Heartbeat«. Den blev list­etta i England, topp-10 på flera listor i Europa och topp-30 på den största listan av dem alla: Billboard Hot 100 i USA.

På hemmaplan låg singeln på försäljnings­listan i hela 54 veckor. Med det hade producenten, kompositören, låtskrivaren och artisten Kleerup presenterat sig för världen.

»Ett så säreget sound att man instinktivt vet på en gång vem som står bakom alstret.«

Under 2008 kom debut­albumet Kleerup, som förärade honom hela sex Grammis­nomineringar och vinst i kategorierna årets kompositör, årets nykomling och årets producent. På albumet samarbetar han med bland annat Lykke Li och Neneh Cherry.

Tidningen NME utsåg honom 2010 till en av årets tjugo hetaste producenter i världen och med sin medverkan i Så mycket bättre 2015 blev Kleerup folklig. Det blev oförglömliga tolkningar av så vitt skilda artister som Sven-Bertil Taube och Miriam Bryant.

Boka Kleerup

Kulturaktiebolaget är Kleerups bokningsbolag. Vill du veta mer eller boka Kleerup? Kontakta Ki Sandholm.

Ange en budget så vi kan matcha dig med ett upplägg inom dina ekonomiska ramar.

Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.