Kleerup

Pop, Rock, Electro

Andreas Kleerup har blivit synonym med svensk elektropop. Den flerfaldigt Grammis-vinnande Kleerup har samarbetat med artister som Robyn, Lady Gaga, Moby, Teddybears och The Cardigans. Läs mer …

Boka Kleerup - Ruvan Wijesooriya

En synonym med svensk elektropop

Andreas Kleerup har blivit synonym med svensk elektropop. Den flerfaldigt Grammis-vinnande Kleerup har samarbetat med artister som Robyn, Lady Gaga, Moby, Teddybears och The Cardigans. Det internationella genombrottet kom 2007 tillsammans med Robyn och »With every heartbeat«. Låten nådde nummer ett i England, topp 10 på flera listor över hela Europa och topp 30 på den största listan av dem alla, Billboard Hot 100 i USA. På hemmaplan låg singeln på försäljningslistan i hela 54 veckor. Producenten, kompositören, låtskrivaren och artisten Kleerup hade presenterat sig för världen.

2008 kom debutalbumet »Kleerup«. Hela sex Grammisnomineringar blev det och vinst i kategorierna Årets kompositör, Årets nykomling och Årets producent. På albumet samarbetade han med bland annat Lykke Li och Neneh Cherry.

2010 utsåg tidningen NME honom till en av årets 20 hetaste producenter i världen. 2015 blev Kleerup folklig med sin medverkan i »Så mycket bättre« där han gjorde oförglömliga tolkningar av så vitt skilda artister som Sven-Bertil Taube och Miriam Bryant.

Boka Kleerup

Kulturaktiebolaget är Kleerups bokningsbolag. Vill du veta mer eller boka Kleerup? Kontakta Ki Sandholm.

✍️ Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.