Klara Goliger

Indie, Pop

Klaras sköra, melankoliska och lite finurliga pop har beskrivits som en blandning av Fiona Apple och Regina Spektor. Första singlarna från albumet, »Sitting On Your Chair« och »One Day«, släpptes i våras och fick fina recensioner. Göteborgposten utnämnde det till bästa albumet! Läs mer …

Boka Klara Goliger - Kulturaktiebolaget

Det mest ambitiösa debutalbumet

Göteborgsbaserade Klara Goliger är albumaktuell med debuten »The Piano Chair«. Enligt Göteborgs-Posten befinner sig albumet »på en närmast sensationellt hög nivå« och utnämndes till det bästa albumet från Göteborg året 2022 (Johan Lindqvist, 10-11-2022.) Hennes sköra, melankoliska och lite finurliga pop har influenser från alla möjliga håll - Fiona Apple, Steve Reich och Björk för att nämna några.

»The Piano Chair« är inspelad i klassiska Music-a-Matic Studios i Göteborg och handlar om att bli vuxen, kärlek och systerskap. Piano, stråkar, elbas, orgel och slagverk bär arrangemangen. Nyfikenhet och intimitet var ledorden när Klara Goliger och medproducenten Hannes Boeryd bjöd in några av stans vassaste folk -och improvisationsmusiker till studion.

Klara, som tidigare synts i band som Skamvrån och Eavesdrop, har sysslat med musik hela livet och jobbar nu som musikproducent i duon ORCA Sounds. Under det gångna året har hon stått på scener som Pustervik, Scalateatern, Nefertiti, Majas Vid Havet och Göteborgs Stadsteater.

»Den spritter av kärlek till musik, den sjuder av kunskap om musik. Allt med den imponerar.«

»Det mest ambitiösa debutalbumet från Göteborg på många, många år«

»Everything is incredibly heartfelt, and such truth can be reached on just a single listen.«

Boka Klara Goliger

Vill du boka Klara Goliger? Ring eller mejla Kulturaktiebolaget så hjälper vi dig.

✍️ Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.