Klara Goliger

Indie, Pop

Klaras sköra, melankoliska och lite finurliga pop har beskrivits som en blandning av Fiona Apple och Regina Spektor. Nu återvänder Goliger med ny musik. Läs mer …

»En närmast sensationellt hög nivå«

Redan när Klara Goliger debuterade med albumet »The Piano Chair« (2022) mötte vi en artist som kommit långt i sitt uttryck - så långt att Göteborgs-Posten menade att albumet höll »en närmast sensationellt hög nivå«. Många har undrat vad som skulle bli nästa steg för den egensinniga artisten från Göteborg som jämförts med både Fiona Apple och Regina Spektor. Nu återvänder Goliger med ny musik. I första singeln »The Moment« - från sitt kommande album - förädlar hon det som fanns på debuten, som infallsrika arrangemang och lekfullhet, och utvecklar samtidigt nya sidor i produktion och låtskrivande. Klara Goliger är chosefri, orädd och omfamnar en lång rad spretiga influenser utan att låta som någon annan. 

Hela det kommande albumet, »Words«, kretsar mer eller mindre kring ordens betydelse. Första singeln, »The Moment«, handlar om ord som verktyg för att påverka, men ställer också frågan hur man ska veta vad det är man egentligen vill säga?

»The Moment« - som släpps den 13:e juni -  är liksom resten av albumet inspelad i den legendariska Music-a-Matic-studion i Göteborg. Här har Goliger skrivit, arrangerat, spelat in och producerat albumet. »The Moment«, som enligt artisten har influenser från såväl Jojje Wadenius som Joni Mitchell, började som en improvisation mellan piano, cello, slagverk, gitarrer, trummor och bas. Medverkar gör, förutom Goliger själv, bland annat Grammisbelönade saxofonisten Mikael Godées skimrande sopran som får svara och brodera ut arrangemanget.

Klara, som tidigare synts i band som Skamvrån och Eavesdrop, har sysslat med musik hela livet och jobbar nu som musikproducent i duon ORCA Sounds. Debutalbumet firades med en storskalig konsert på Pustervik. Sedan dess har Klara hunnit med att spela på en mängd scener och festivaler, bland annat Göteborgs Jubileumsfestival, Enskede Jazzfestival, Göteborgs Kulturkalas och Midnight Light Festival i Vilhelmina. »När Klara sätter sig vid pianot och spelar de flesta av låtarna från debutalbumet är hon så säker och tydlig i sitt sätt att spela sin musik att det bara är att åka med och bli begeistrad« skrev GP:s recensent Daniel Claeson efter att ha sett en av Klaras konserter på hemmaplan. 

»Den spritter av kärlek till musik, den sjuder av kunskap om musik. Allt med den imponerar.«

»Det mest ambitiösa debutalbumet från Göteborg på många, många år«

»Everything is incredibly heartfelt, and such truth can be reached on just a single listen.«

Boka Klara Goliger

Vill du boka Klara Goliger? Ring eller mejla Kulturaktiebolaget så hjälper vi dig.

Ange en budget så vi kan matcha dig med ett upplägg inom dina ekonomiska ramar.

Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.