Jumper

Pop

De erövrade Sverige med När hela världen står utanför och Tapetklister. Nu drar Jumper äntligen igång sin efter­längtad trettio­års­jubileums­turné. Läs mer …

Boka Jumper – Kulturaktiebolaget

Från punk till pop

Äntligen är Jumper tillbaka och de tjuv­startar sitt trettio­års­jubileum 2025 med några unika spelningar redan under hösten 2024.

Pop­gruppen startades 1995 av fyra grabbar, bördiga från Kristinehamns punkscen, och de erövrade snart både Tracks­listan och rock­björnar med låtar som »När hela världen står utanför«, »Tapetklister«, »Välkommen hit« och »Miljonär«.

»Nu när vi börjat repat nya låtar igen, så har vi varit och grottat i alla möjliga genrer. Genom åren har vi dragit mot elektroniskt, men nu ska vi försöka få tillbaka det lite punkigare soundet. Det är ändå där vi har våra rötter.«

Den själv­betitlade debut­plattan blev framröstad till Årets bästa popalbum av Musikjournalens lyssnare i Sveriges Radio 1997 och deras cover på Jakob Hellmans låt »Hon har ett sätt« landade på förstaplatsen i P3:s Sommar­toppen samma år.

Efter tre album och sex intensiva år tog bandet en paus 2001, men sångaren Niklas Hillbom fortsatte som soloartist och låtskrivare.

Jumper är tillbaka

Femton år senare åter­förenades de fyra original­medlemmarna i Jumper och drog på turné under våren och sommaren 2017. Publiken bjöds på både nya låtar och ett uppdaterat sound. Under sommaren släpptes singeln »Under samma tak« och i september kom »I en annan del av himlen«.

Och under 2024 drar de på en förtida och efter­längtad 30-års­jubileums­turné. Det blir Niklas Hillbom, Martin Andersson, Jonas Moberg och Preben Rydin som tar scenen – precis som vid starten för trettio år sedan.

»Det är dags – för det finns nya låtar som behöver spelas och ett sug från oss i bandet. Det känns jättebra; faktiskt skitkul att lira igen! Alla vi fyra är supertaggade.«

Pressbilder

Boka Jumper

Vill du boka Jumper? Ring eller mejla Kulturaktiebolaget så hjälper vi dig.

Björn Lycklig Wallgren

Björn Lycklig Wallgren
08-362221
boka@kulturaktiebolaget.se

Ange en budget så vi kan matcha dig med ett upplägg inom dina ekonomiska ramar.

Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.