John Holm

Progg, Visa

John Holm har svensk musikhistorias i särklass bästa röst. Han är Billie Holiday – plus balle. Läs mer …

Boka John Holm - Kulturaktiebolaget

Svensk musikhistorias i särklass bästa röst

John Holm — Sveriges kanske störste musiklegend genom tiderna . Under 70-talet släppte John tre album som ofta benämns bland de bästa som givits ut i Sverige. Sordin (-72), Lagt kort ligger (-74) och Veckans affärer (-76). Sedan dess har John varit tämligen sparsmakad, 1975 gjorde han sin första turné och exakt 40 år senare, 2015, var det så dags för den andra. Sen dess har han gjort flera hundra spelningar runt om i Sverige och med sig har han en trogen skara som älskat och väntat på hans återtåg. Hans egensinniga röst och djupa texter fortsätter att attrahera lyssnare trots att han inte släppt särskilt många skivor.

JOHN HOLM i hjärta, själ, hjärna och kropp… FEM VÄRLDSKLASSALBUM RÄCKER… Dokumentären om honom – gjord av Johan von Sydow – den ligger ute på SVT Play – är den bästa dokumentär jag sett. Som alltid bygger det på att man har en investerad passion i artisten i fråga. Jag har det i John Holm. Sällan har väl nån av egen kraft gjort en dokumentär i lika hög grad som John Holm gör »Det Finns Så Många Vägar – En Film Om John Holm«.

Fem album. Samtliga pendlar mellan betygen 4 och 5 plus. Mycket vill ha mer. Men om man tänker efter, bygger inte så gott som alla stora karriärer på cirka fem album. De fem som räknas. John hoppade över mellanalbumen, de som finns där, men som i slutändan inte räknas. Låtarna som aldrig platsar live. Det blir nog inget mer. Men det räcker – och blir över.

John Holm har svensk musikhistorias i särklass bästa röst. Han är Billie Holiday – plus balle.

Dessutom fick han Anders Burman att åldras tio år bara på några skivinspelningar. En bedrift i sig. (Tore S Börjesson, Musikjournalist)

Boka John Holm

Vill du boka John Holm? Ring eller mejla Kulturaktiebolaget så hjälper vi dig.

Björn Lycklig Wallgren

Björn Lycklig Wallgren
08-362221
boka@kulturaktiebolaget.se

Ange en budget så vi kan matcha dig med ett upplägg inom dina ekonomiska ramar.

Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.