Jesper Lindell

Rock, Soul

Debutsingeln har nästan fem miljoner streams och nu är han på väg att etablera sig som en av Europas hetaste artister på rock- och soul­scenen. Läs mer …

Boka Jesper Lindell – Kulturaktiebolaget

Moving Slow blev en guldplatta

Jesper Lindell är inne i en intensiv period, med en rad singlar och inte mindre än två mer eller mindre rykande färska album.

Tidigt 2024 släppte Jesper Lindell plattan Before the Sun. Albumet har hyllats både i Sverige och internationellt – bland annat med 9 av 10 stjärnor i ansedda Americana UK.

»…one of the best blue-eyed soul albums by any artist….«

I januari 2022 släpptes albumet Twilights, som även den hyllades i svensk och internationell press, och under hösten blev det ett fyrtiotal spelningar i Danmark, Tyskland, Nederländerna, Frankrike, Italien och Spanien.

»Jesper Lindell och hans band är otroligt bra.«

Jesper Lindells debutsingel Moving Slow från 2017 blev en omedelbar framgång (guldplatta!) och har streamats nästan fem miljoner gånger. Med den här låten och den efterföljande EP:n etablerade han ett nära sam­arbetet med First Aid Kit-familjen – som fortsatte med First Aid Kits hyllade Leonard Cohen-hyllning på Dramaten.

»Lindell vränger själfull rock ur gitarr och strupe, med metodiskt fokus och odiskutabel hängivenhet till de föregångare som en gång bröt den mark på vilken artisten nu vandrar. Det ljuder uppriktigt och otvunget.«

Jesper Lindell och hans fantastiska sex­manna­band är redo att erövra världen med sin musik.

Boka Jesper Lindell

Vill du boka Jesper Lindell? Ring eller mejla Kulturaktiebolaget så hjälper vi dig.

Björn Lycklig Wallgren

Björn Lycklig Wallgren
08-362221
boka@kulturaktiebolaget.se

Ange en budget så vi kan matcha dig med ett upplägg inom dina ekonomiska ramar.

Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.