Infinite Mass

Hiphop, Funk, Rock

Under 2023 åker originalmedlemmarna Amir Chamdin, Bechir Eklund och Rodrigo Pencheff ut med sitt band på turné och bjuder på nya låtar likväl som sina odödliga klassiska hits i en oförglömlig show.  Läs mer …

Boka Infinite Mass - Kulturaktiebolaget

Odödliga klassiska hits och nytt album

»Det känns fantastiskt roligt att vi har kommit så långt i vår musikaliska karriär att vi har så många klassiska hits att bjuda på samtidigt som vi under 2023 kommer ha ett nytt album och ett helt nytt scenkoncept att visa upp för världen«, säger Bechir. 

Infinite Mass är en Grammisvinnande hiphopgrupp som bildades 1991. Samma år vann gruppen Sveriges första riksomfattande hiphopmusiktävling, Rap-SM. 

1995 släppte de sitt banbrytande album Infinite Patio och blev snabbt hyllade i media för sin blandning av G-funk och hårda gitarrer sammanflätade med politisk rap på engelska. Texterna fick även politisk uppmärksamhet, bl.a. genom texternas tydliga antirasistiska budskap i en tid då rasistiska partier hade starkt stöd i Sverige. 

Låtar som Mah Boys, Area Turns Red och Ride spelades överallt och medförde att Infinite Mass turnerade i Sverige och Europa, såsom bl.a. Norge, Finland, Polen, England, Frankrike och Tyskland. Framgången med albumet medförde att en hel generation i Sverige, för första gången i landets historia, växte upp med hiphop som livsstil.  

1996 vann Infinite Mass en Grammis och två DJ-music awards. 

Därefter släppte Infinite Mass under de kommande åren hit efter hit, och med låtar som Bullet, The Thief, She´s a freak samt No 1 Swartskalle fick gruppen mest spelade låtar på nationell radio likväl som återkommande hyllningar från media och publik för bästa liveakt på scen i Sverige och Europa. 

2015 genomförde gruppen en hyllad spelning på Grammisgalan. 

2020 invaldes Infinite Mass i exklusiva Swedish Music Hall of Fame för sin framstående gärning inom svensk musik och framförallt för förmågan att trollbinda publiken vid sina livespelningar. »Ingen lämnar en spelning med Infinite Mass utan ett minne för livet«. 

Pressbilder

Boka Infinte Mass

Kulturaktiebolaget är Infinite Mass bokningsbolag. Vill du veta mer eller boka Infinite Mass? Kontakta Björn Lycklig Wallgren.

Björn Lycklig Wallgren

Björn Lycklig Wallgren
08-362221
boka@kulturaktiebolaget.se

Ange en budget så vi kan matcha dig med ett upplägg inom dina ekonomiska ramar.

Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.