Henrik Nyblom

Standup

Träffsäker observations­komik och livs­betraktelser från en utvandrad Skara­gosse blandas med det allra finaste av nonsens. Henrik är den snabbaste stigande raketen på den svenska humor­himlen. Läs mer …

Boka Henrik Nyblom – Kulturaktiebolaget

Humor­geniet från Skara

Henrik Nyblom är med två bejublade solo­turnéer i ryggen något nytt på den svenska humor­scenen. Uttrycket »allt kan hända« har aldrig stämt bättre.

Träffsäker observations­komik och livs­betraktelser från en utvandrad Skara­gosse blandas med det allra finaste av nonsens. Henrik är inte bara en, utan den snabbaste stigande raketen på den svenska humor­himlen.

Just nu är han superaktuell med Henrik Nyblom – Testar nya skämt.

Det är en lek där publiken är bollplanket och här kommer nytt material att födas, ammas och uppfostras – eller skjuts ihjäl med revolver, grävs ned bakom teatern och aldrig nämns mer. Det är en unik chans för publik att vara med i födelseprocessen för Henrik Nybloms kommande föreställningar.

På premiären kan du viska till din bänkgranne att »det där skämtet… det buade jag ut i Burträsk förra året«.

»Henrik Nyblom ser ut som någon som kan regler till fantasyspel och är portad från Leos lekland. Men det är inte det värsta…«

Under vintern och våren drog Henrik land och rike runt, med husbandet Sylvester Schlegel och skrattslakten »Figaro Paninis kakafoniska dödsdans«.

Annars kanske du har sett honom i Parlamentet? Han var dubbelt nominerad på den svenska standup­galan 2022 – både för årets föreställning och till priset som årets manlige komiker. Som kronan på verket så klev han 2023 in på svensk humors största scen i SVT-succén Bäst i test.

»Det är inte omöjligt att föreställa sig Henrik Nyblom med en skylt på stan om att jordens undergång är nära förestående.«

Den som vågar kan också följa Henrik Nyblom i podden Puss & Kram tillsammans med Magnus Betnér.

Boka Henrik Nyblom

Kulturaktiebolaget är Henrik Nybloms bokningsbolag. Vill du veta mer eller boka Henrik Nyblom? Kontakta Ki Sandholm.

Ange en budget så vi kan matcha dig med ett upplägg inom dina ekonomiska ramar.

Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.