Harriet Nauer

Singer/songwriter

Hon debuterade för tre år sedan och har redan blivit jämförd med storheter som Joni Mitchel, Joan Baez och Kate Bush. Nu släpper Harriet Nauer ny musik och drar på Sverigeturné. Läs mer …

Boka Harriet Nauer - Kulturaktiebolaget

Biljetter

  Harriet Nauer (4)

 • 13 jul
  Mariestad
  Lilla Björkö
 • 20 jul
  Romakloster
  Knö kultur
 • 27 jul
  Ljungby
  Scensommar
 • 31 aug
  Stockholm
  Restaurang Rökeriet

En magisk musikalisk resa

Till hösten släpper Harriet Nauer ny musik – fylld med närhet, kärlek och känsla. Några av låtarna smyg­spelade hon redan under våren, när hon gjorde nedslag i Stockholm, Malmö, Uppsala, Göteborg och Växjö.

»Det blev succé på turnén, med flera utsålda spelningar och många som sjöng med i mina texter. Det var otroligt fint! Jag får gåshud och blir tvungen att nypa mig i armen varje gång.«

Nu står en sommarturné för dörren, med ytterligare ett tiotal spelningar runt om i landet. Harriet lovar både nya och tidigare låtar, men framförallt gott om värme, spelglädje och närhet till publiken.

»Det ska bli kul att få åka ut igen och träffa ännu fler människor. Det är viktigt för mig att prata med så många som möjligt efter spelningen. Det kommer mer ny musik också, så jag hoppas verkligen att du kommer.«

Från Harriet Nauer till publiken är det 100 % ren kärlek; och det verkar vara besvarat. För det är där – i mötet mellan människor, där musiken får vara ett klister av skratt, gråt och hopp som binder ihop allt – som det magiska äventyret startar.

Fingerplockande gitarrer och berättande texter

Harriet Nauer är en svensk låtskrivare och kompositör. Hennes filmiska och stämningsfulla musik väcker minnen av ikoner som Joni Mitchell och för tanken till en berättarkultur som människan burit med sig sedan vi samlades runt lägerelden.

Det är dåtid, nutid och framtid som flätas samman i melodier, berättelser och sång. Harriet Nauers fingerplock på gitarren och starka texter för tankarna till musiken från 60- och 70-talen.

»Jag har aldrig dödat, krossat flaskor eller fått blåmärken av mina vilda upptåg. Jag har aldrig känt hur tusentals hästars hovar dundra över slätterna. Jag har aldrig bett mina nära och kära att kedja fast mig för att låta mig dö i en soluppgång.

Men det finns där; sådant som vi människor inte kan ta på, eller någonsin kommer att uppleva. Det är fiktion som sätter ord på vad vi känner.«

Harriet Neuer har bland annat spelat på festivaler, supportat Mando Diao och gästat TV4 vid flera tillfällen. Debut-EP:n Human släpptes för bara tre år sedan och Harriet har redan jämförts med storheter som Joni Mitchel, Joan Baez och Kate Bush.

Boka Harriet Nauer

Kulturaktiebolaget är Harriet Nauers bokningsbolag. Vill du veta mer eller boka Harriet Nauer? Kontakta Björn Lycklig Wallgren.

Björn Lycklig Wallgren

Björn Lycklig Wallgren
08-362221
boka@kulturaktiebolaget.se

Ange en budget så vi kan matcha dig med ett upplägg inom dina ekonomiska ramar.

Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.

'