Jan ‘Harpo’ Svensson

Pop

Ingen har väl undgått Moviestar – en av Sveriges bästa låtar någonsin? Men ‘Harpo’ har samlat på sig fler dunder­hits under sin drygt femtio­åriga musikkarriär. Läs mer …

Boka Harpo – Kulturaktiebolaget

Biljetter

    Toner på verandan (1)

  • 2 jul
    Göteborg
    Hôtel Eggers

»Think you are a movie­star?«

Legendaren Harpo har inte bara levererat dunder­hiten »Moviestar«, en av de största låtarna i Sveriges historia, utan har även naglat fast stycken som »Honolulu« och »Sayonara« på sitt digra CV.

Harpo med­verkade 2021 i TV4s succé­program Så mycket bättre och firade femtio år som artist 2023.

På senare år har han släppt en rad singlar, både på svenska och engelska, och hans senaste platta var det själv­betitlade albumet Jan Harpo Svensson från 2005. Nu under 2020-talet har Harpo återgått till engelska texter och jobbar i skrivande stund på nytt solo­material.

Inter­nationella fram­gångar

Harpo turnerar inte bara i Sverige, utan gör regel­bundet nedslag i länder som Finland, Österrike och Schweiz. Speciellt populär är han Tyskland, där han årligen förväntas göra ett 40-tal spel­ningar. Alltid barfota.

Redan tidigt under 70-tal skrev Harpo skiv­kontrakt med EMI och började jobba med Bengt Palmers. Det visade sig vara en ‘perfect match’ och låt­skrivar­duon har sedan dess producerat ett stort antal tio-i-topp singlar.

Den största av dessa låtar blev just »Moviestar«, som toppade listorna i bland annat Sverige, Norge, Väst­tyskland, Österrike och Schweiz. Den tog sig även till toppen i Stor­britannien, Australien och Nya Zeeland.

Boka tre för en

Boka Jan ‘Harpo’ Svensson till festen, konferensen, bröllopet eller eventet och få två ytterligare musiker på köpet. På scenen har du alltså samman­lagt två gitarrer, tre förtrollande röster och en cajong.

Det blir akustiskt, intimt och personligt – med historier från Harpos femtio­åriga karriär och klassiska låtar i annorlunda tappning.

Pressbilder

Boka Jan ‘Harpo’ Svensson

Vill du boka Jan ‘Harpo’ Svensson? Ring eller mejla Kulturaktiebolaget så hjälper vi dig.

Ange en budget så vi kan matcha dig med ett upplägg inom dina ekonomiska ramar.

Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.

'