Gula Gången

Gula Gångens musik fångar känslan av den där sommarkvällen där man tre på natten nattbadar och dricker ljummen folköl köpt på pressbyrån. De där stunderna av total frihet som man önskar kunde vara för evigt.

Dadaisten Hugo Ball sade en gång, “En enda vårnatt kan förändra en människa på djupet mer än all litteratur i hela världen. Enda skillnaden är att man inte kan återskapa den där vårnatten med egen fri vilja”. Det är dock det som Gula Gången har som ambition med sin musik, det som är det magiska med popmusiken, att återskapa den där vårnatten nedbrutet till maximalt tre och en halv minut i taget. 

Bandet startades 2018 av ingen större orsak än att ha roligt genom att tillsammans göra musik man själv ville spela och lyssna på. Men som ofta när det kommer till att släppa pretentioner, ambitioner och bara spela rakt ur sitt hjärta så blir resultatet ofta både viktigt och bra. 

Musiken fångar känslan av den där sommarkvällen där man tre på natten nattbadar och dricker ljummen folköl köpt på pressbyrån. De där stunderna av total frihet som man önskar kunde vara för evigt. Lika somrigt, härligt och fritt som att bli skjutsad på pakethållaren på din kompis brorsas cykel med trefemmor i armarna. 

Gula Gången har kallats ”Sveriges viktigaste band” av musikprofilen Tom Jerry Boman och ”jävlar vad bra!” av bandets föräldrar. Bandet har på kort tid både hajpats, spelat för fulla hus och samlat på sig en dedikerad fanskara.

Boka Gula Gången

Vill du boka Gula Gången? Kontakta oss på 08-36 22 21 eller mejla!

Mejla oss!

Pressbilder

Gulafjongen
Foto: Shiva Kazemi