Fredrik Strage

Show, Föreläsning

Alla som någon gång burit ett festivalarmband, eller däckat på en småländsk åker, kommer att älska Strages rapporter från sitt liv vid kravallstaketet. Läs mer …

Boka Fredrik Strage – Kulturaktiebolaget

THE FREDRIK STRAGE FESTIVAL TOUR

Den ena festivalen skulle bli ett svenskt Woodstock. Den andra skulle stoppa spridningen av kärnvapen. Det gick åt helvete.

I sin nya enmansshow berättar Fredrik Strage om rockfestivalernas historia, med speciellt fokus på två myomspunna svenska megafloppar, och tar med publiken till röjiga rockpartyn, banbrytande musik, benbrytande moshpits och svåra trauman.

»Jag gör det för rockens skull. Och för alla som är för gamla och trötta för att åka på festival, men som ändå vill uppleva den speciella magin. Att se min nya show är som att gå på rockfestival minus allt det jobbiga. Man slipper tinnitus, bakfylla och herpes.

Man slipper också musiken, vilket skulle kunna vara en nackdel, men de flesta som ser mig live håller nog med om att det är roligare att höra någon prata om musik än att lyssna på den,« säger Fredrik Strage.

Succén fortsätter

The Fredrik Strage Festival Tour är en fortsättning på succéturnén Strage on Stage som under 2021–22 lockade stor publik från Malmö till Luleå. Många som läst Fredrik Strage i Dagens Nyheter, lyssnat på podcasten »Hemma hos Strage« eller sett honom i TV4, ville även se honom live – i vad som beskrevs som standup-journalistik, underhållande folkbildning och popkulturell predikan.

Nu ställer sig Strage på scen igen för att på sitt oefterhärmliga sätt presentera rockfestivalerna som du förmodligen ska vara glad att du missade.

»Jag var ett vrak efter fjolårets turné; att prata om rock är betydligt mer ansträngande än att spela rock. Det var förstås roligt att möta publiken, men ibland, särskilt när jag drog på mig pyttesmå jeansshorts och läste Lana Del Rey-dikter för berusade bikers i Motala, kändes det som om jag lekte med döden.«

Trots hälsoriskerna tänker Fredrik Strage satsa ännu hårdare på den här turnén. Han har ägnat månader åt att researcha rockfestivalernas historia och utveckla sin enmansshow.

Alla som någon gång burit ett festivalarmband, eller däckat på en småländsk åker, kommer att älska Strages rapporter från sitt liv vid kravallstaketet.

»Låter allt det där underhållande? Ja, och det är ännu bättre när Fredrik Strage berättar och illustrerar det.«

»Det är inte riktigt stand up comedy, för du skrattar inte hela tiden. Men det är väldigt, väldigt lärorikt. Det är som att få en tjugosidig essä ur en stor poptidning, lugnt gestaltad från scenen. Jag vet mer om popfestivaler nu än jag någonsin har vetat. Så det är nog kul även för de som inte har rullat sig i gyttjan hela sin ungdom.«

Boka Fredrik Strage

Kulturaktiebolaget är Fredrik Strages bokningsbolag. Vill du veta mer eller boka Fredrik Strage? Kontakta Björn Lycklig Wallgren.

Björn Lycklig Wallgren

Björn Lycklig Wallgren
08-362221
boka@kulturaktiebolaget.se

Ange en budget så vi kan matcha dig med ett upplägg inom dina ekonomiska ramar.

Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.