Fredrik Boltes

Föreläsning, Standup

Fredrik Boltes är jojo-bantaren, reggae­sångaren och komikern som föreläst i över ett decennium. Nu är han tillbaka med tre före­läsningar och en AMA-specialare. Läs mer …

Boka Fredrik Boltes – Kulturaktiebolaget

Tre föreläsningar på liv och död

Fredrik Boltes är jojo-bantare, reggaesångare, komiker, TV-producent och halvironisk inspirationsföreläsare. Med rötterna i Jönköping och fötterna i rymden, har Boltes vunnit allt från Kristallen och Det svenska humorpriset till månadens Jönköpingsbo.

Annars har han sju miljoner streams på Spotify, 400 spelningar i tolv länder, en bakgrund på Morgonskiftet i P4 och satirprogrammet Svenska Nyheter i kappsäcken. Hans reggaeband Partiet blev tidigit en stor fisk i en mycket liten damm, med sin reggae på svenska.

»Utan liveband och utan dreadlocks (och utan ängsliga public-service-mellanchefer) ska jag snart komma till din stad med min one-man-show. Jag kan lova att det blir kul för MIG. Och förhoppningsvis också för dig.«

Under hösten 2023 slog Fredrik Boltes igenom på stort med SVT-dokumentärserien Min Tjockumentär. Det blev en omtalad, hyllad och hatad serie, som handlar om Boltes gastric-bypassoperation, navelbrist och svamp under pungen.

Tre föreläsningar & en specialare

Fredrik Boltes har föreläst om ditt och datt i över ett decennium. Nu stoltserar han med tre genomarbetade föreläsningar och en AMA-specialare – och han erbjuder allt utan knussel.

Världens bästa inspirationsföreläsning

En inspirationsföreläsning om inspirationsföreläsningar, men också lite om barnuppfostran, algoritmer, lifehacks, religion, bantningspiller, reggae och magsäcksoperationer. Det brukar bli 45 minuter babbel till powerpoint-slides, följt av en frågestund.

Passar: vilken jävla kickoff eller AW som helst.

Två tankar i magsäcken samtidigt

Det är inte fult att vara fet – men det är livsfarligt. Ibland. Och ibland är det mer livsfarligt att prata om kilon än att inte göra det. I den här föreläsningen går Fredrik Boltes till botten med hur vi kan prata om fetma som ett gigantiskt problem och vems tår vi måste våga kliva på.

Passar: inom vården, skolan, politiken eller civilsamhället

ADHD – superkraften som ger dig färre vänner och kortare liv

Fredrik Boltes babblar i om tjack till barn, bokstavskombinationer och om den nyaste stjärnan på bokstavshimmelen: 2E. Det står för »Twice exceptional« och beskriver oss som har jävligt mycket DAMP, men samtidigt är högintelligenta. Fredrik utlovar skratt, gråt och en ökad förståelse.

Passar: grupper som jobbar med människor

AMA-special – Ask Me Anything

Under sessionen har Fredrik Bolte datorn på projektor, så han kan svara på publikens frågor – inte bara med babbel, utan också med att visa eller spela upp. Allt från bortklippta scener, inspiration, faktakällor, spännande artiklar till tramsiga memes.

Passar: små grupper, föreningar eller skolklasser inom TV och musik

Pressbilder

Boka Fredrik Boltes

Vill du boka Fredrik Boltes? Ring eller mejla Kulturaktiebolaget så hjälper vi dig.

Ange en budget så vi kan matcha dig med ett upplägg inom dina ekonomiska ramar.

Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.