En Svensk Tiger

En Svensk Tiger slog igenom 2009 med albumet Versace Style vilket också nominerades till ”Årets punkalbum” på Manifestgalan samma år. Låtarna ”Sandra Måste Dö” och ”Leningrad Skyline” blev inskrivna i den svenska punkrockhistorien och skivan anses som ett av 00-talets viktigaste svenska punkrockalbum.

En Svensk Tiger slog igenom 2009 med albumet Versace Style vilket också nominerades till ”Årets punkalbum” på Manifestgalan samma år. Låtarna ”Sandra Måste Dö” och "Leningrad Skyline” blev inskrivna i den svenska punkrockhistorien och skivan anses som ett av 00-talets viktigaste svenska punkrockalbum.

Efter ett intensivt turnerande under 2011 och 2012, spelningar på festivaler som Peace & Love och Putte i Parken samt ett antal singelsläpp började En Svensk Tiger tillsammans med producenten Ulf Ivarsson (Thåström, Solen) arbeta med en ny skiva. Resultatet blev Gbg Noir som släpptes 10 maj 2019, ett album med elektroniska inslag och en stor dos västsvenskt mörker, med gästartister som Idde Schultz och Kapten Röd. Skivan låg på 5:e plats på Svenska albumlistan, låten Skuggor i blåljus roterade i Sveriges radio P3 och P4 under våren 2019 och singlar från albumet hamnade på Spotifys New music friday och veckans bästa-listor i bland annat DN Kultur och SVT:s PSL.

Under våren 2020 gick En Svensk Tiger tillbaka till sina rötter genom att återgå till liveinspelningar med producenten Pedro Ferreira. Singeln "Punkrock från Shanghai" släpptes till stöd för den fängslade förläggaren Gui Minhai och samtliga intäkter doneras oavkortat till Svenska PEN och deras kamp för att försvara det fria ordet.

Ha det gött! /Tigrarna

Boka En Svensk Tiger

Vill du boka En Svensk Tiger? Kontakta Björn Lycklig på 08-36 22 21 eller mejla.

Boka Björn Lycklig!

Pressbilder

Pressfoto   Shanghai 3
Foto: André Amorim
Pressfoto   Shanghai 2
Foto: André Amorim
Pressfoto   Shanghai 1
Foto: André Amorim