Diyari Mahmoud

Humor, Komedi, Standup

Diyari Mahmoud tar med oss på en humoristisk resa – fylld av gapskratt, allvarligt trams, fördomar och lagom mycket plats för eftertanke. Läs mer …

Boka Diyari Mahmoud – Kulturaktiebolaget

Halal komedi

I flera år har Diyari Mahmoud, tidigare känd som Halal komedi, varit en av Sveriges starkast lysande humorstjärnor på internet. Med miljoner visningar på sina sketcher har Diyari, med sina numera folkkära karaktärer Bosse, Baba och Anders, lekt med svenskars fördomar om invandrare och vice versa.

I början filmade Diyari Mahmoud sina sketcher med en mobilkamera och publicerade dem på Facebook, men han gick snart över till Instagram och Youtube. Skaran av följare växte ännu mer med klivet in på TikTok. Idag samlar Diyari Mahmoud hundratusentals följare på de olika plattformarna.

Utöver sina humoristiska och igenkännande sketcher i sociala medier har Diyari Mahmoud gjort standup-shower i hela landet. Under hösten 2023 drog han ut på sin första egna turné.

I sin turnéföreställning Lagom halal visar Diyari Mahmoud, på sitt lekfulla sätt, de utmaningar som kan uppstå när en annan kultur ska försöka hitta sin plats i det svenska Landet lagom. Och det blir garanterat skratt när han belyser de kulturkrockar han stött på genom livet – och fortfarande gör.

Diyari Mahmoud bjuder på en humor­föreställning fylld av gapskratt, allvarligt trams, fördomar och lagom mycket plats för eftertanke.

Flera fina utnämningar

Han är uppvuxen i Linköpings utkanter och började karriären som ingenjör. Det var där som humordrömmen föddes; på fritiden gjorde han egna sketcher om sitt liv och sina erfarenheter. Internet exploderade och resten är, som man säger, historia.

Nu har Diyari Mahmoud blivit nominerad till Stora influencer-priset, blivit utnämnd till Årets Östgöte och har under de fyra senaste åren varit med på Medieakademins lista över Årets makthavare på internet. Hans sketcher har redan fångat miljoner tittare på Youtube och TikTok.

Se mer av Diyari på Youtube.

Boka Diyari

Kulturaktiebolaget är Diyari Mahmouds bokningsbolag. Vill du veta mer eller boka Diyari Mahmoud? Kontakta Ki Sandholm.

Ange en budget så vi kan matcha dig med ett upplägg inom dina ekonomiska ramar.

Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.