David Urwitz

Från radiostudion till Södra Teaterns stora scen! Han har länge kallats Skandinaviens bäst bevarade hemlighet, och det ligger en del i det uttrycket. I drygt femton år har David oförtrutet gett ut skivor och turnerat. Sakta men säkert har han byggt upp en egen plattform.

I drygt femton år har David Urwitz gett ut kritikerrosade skivor och spelat för tiotusentals människor i hela Skandinavien. Ändå är han något av en doldis. I höst är det dags för Davids åttonde skiva och med den även spelningar i de lite tjusigare salongerna.

I vissa kretsar är David Urwitz nästintill en institution, i andra är han fullkomligt okänd. Han har länge kallats Skandinaviens bäst bevarade hemlighet, och det ligger en del i det uttrycket. I drygt femton år har David oförtrutet gett ut skivor och turnerat. Sakta men säkert har han byggt upp en egen plattform.

David Urwitz har gett ut sju skivor, samarbetat med alla möjliga storheter i genren (som Peter LeMarc, Caroline af Ugglas och Eldkvarn) och haft en dunderhit i Norge med låten Hos mig, i duett med Helene Bøksle.

De senaste åren har David dessutom fått en ny publik genom sin medverkan i programmet SöndagsMorgan i P4. Där har han fått visa mer av sig själv, hur han tänker och resonerar. Lite som en förlängning av hans uppskattade mellansnack från konserterna.

Tänk att över en miljon lyssnar på Morgan och mig på söndagarna. Det har verkligen varit ett uppvaknade att radiopubliken är så stor. Och vänlig. Berättar David Urwitz

I höst är det dags för Davids åttonde skiva och med den en turné. Bland annat på Södra teatern i Stockholm, Pustervik i Göteborg och Victoriateatern i Malmö.

Skivan, Som om inget hade hänt, är producerad av Pär Öjerot och inspelad i Svenska Grammofonstudion i Göteborg med bland andra Matti Ollikainen och Viktor Turegård från Franska trion.

Boka David Urwitz

Vill du boka David Urwitz? Kontakta Björn Wallgren på 08-36 22 21 eller mejla!

Mejla Björn Lycklig!

Pressbilder

Fotograf   Karolina Ahlfort
Foto: Karolina Ahlfort
Webb. Pressbild 1 David Urwitz jpg
Foto: Karolina Ahlfort
Webb Pressbild 2 David Urwitzjpg
Foto: Karolina Ahlfort
David urwitz Pressbild 2021
Foto: Johannes Berner
Urwitz pressbild 2 jpg
Foto: Johannes Berner