David Urwitz

Pop, Rock

I drygt femton år har han oförtrutet givit ut kritiker­rosade skivor och spelat för tio­tusentals människor. Sakta, men säkert, har David byggt upp en egen plattform. Läs mer …

Boka David Urwitz – Kulturaktiebolaget

Skandinaviens bäst bevarade hemlighet

I drygt femton år har David Urwitz gett ut kritikerrosade skivor och spelat för tiotusentals människor i hela Skandinavien. Ändå är han något av en doldis. Hösten 2022 släppte David Urwitz sin åttonde skiva – och med det åkte han ut och spelade i de lite tjusigare salongerna.

I vissa kretsar är David Urwitz näst intill en institution – i andra är han fullkomligt okänd. Han har länge kallats Skandinaviens bäst bevarade hemlighet och det ligger en hel del i det uttrycket.

David Urwitz har gett ut sju skivor, samarbetat med alla möjliga storheter i genren (Peter LeMarc, Caroline af Ugglas, Eldkvarn och flera andra) och haft en dunderhit i Norge med låten »Hos mig«, i duett med Helene Bøksle.

»Tänk att över en miljon lyssnar på Morgan och mig på söndagarna. Det har verkligen varit ett uppvaknade att radiopubliken är så stor. Och vänlig.«

De senaste åren har David Urwitz fått en ny publik genom sin medverkan i programmet SöndagsMorgan i P4. Där har han fått visa mer av sig själv, hur han tänker och resonerar. Det har varit lite som en förlängning av hans uppskattade mellansnack från konserterna.

Boka David Urwitz

Vill du boka David Urwitz? Ring eller mejla Kulturaktiebolaget så hjälper vi dig.

Björn Lycklig Wallgren

Björn Lycklig Wallgren
08-362221
boka@kulturaktiebolaget.se

Ange en budget så vi kan matcha dig med ett upplägg inom dina ekonomiska ramar.

Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.