Contact

Progg, Rock

Ett av den tidiga proggrörelsens mest framgångsrika band. Contact gav sig 2019 ut på sin första turné sedan 1972 – och än finns inga planer på att ge upp. Läs mer …

Boka Contact – Kulturaktiebolaget

Från progg till rock

Det är över femtio år sedan Contact fick en Grammis för albumet Hon kom över mon och med närmast legendariska låtar som »Samma vindar, samma dofter«, »Guldkalven« och inte minst titel­låten lyckades de hitta ett eget och genre­överskridande uttryck.

Efter Hon kom över mon släppte de skivan Utmarker, med låtar som »Fyrvaktarns dotter« och »Nattens drottning«.

»Den släpiga sent-på-natten-dags-att-gå-hem-stämningen är helt ljuvlig.«

Contact blev ett av den tidiga proggrörelsens mest framgångsrika band. Låtskrivarna Ted Ström och Lorne de Wolfe, och deras blandning av folkmusik, pop och progg, blev snart hett eftertraktade.

De gjorde Skandinavien osäkert med spelningar i folk­parkerna och på festivaler som Ruisrock i finska Åbo och Kalvøya i Norge. Contact blev dessutom det första svenska bandet på Roskilde­festivalen 1972.

Om publiken är riktigt snäll slänger de in Ted Ströms »Vintersaga« och Lorne de Wolfes »Var kommer barnen in« som extranummer…


Idag består Contact av Ted Ström på sång/orgel, Lorne de Wolfe på sång/bas, Claes Palmqvist på fiol/kornett, Björn Holmsten på sax/klarinett, Jonas Isacsson på gitarr, Gaianeh Pilossian på fiol, Johan Ström på sång/gitarr/keyboard och Albin Ström på trummorna.

Boka Contact

Kulturaktiebolaget är Contacts bokningsbolag. Vill du veta mer eller boka Contact? Kontakta Björn Lycklig Wallgren.

Björn Lycklig Wallgren

Björn Lycklig Wallgren
08-362221
boka@kulturaktiebolaget.se

Ange en budget så vi kan matcha dig med ett upplägg inom dina ekonomiska ramar.

Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.