Charta 77

Punk, Rock

Klassiker som »Lilla björn och lilla tiger«, »När världssamvetet tog semester« och »Ensam kvar«, för att bara nämna några. Firar 40 år tillsammans med Köttgrottorna under 2023! Läs mer …

Boka Charta 77 - Kulturaktiebolaget

Sveriges mest ihärdiga och uthålligaste band

Sagan om Charta 77 började i Köping den 28 maj 1983. Bandet har sedan starten varit ett av Sveriges mest ihärdiga och uthålligaste band med begreppet D.I.Y fastklistrade i pannan. Man har hunnit med ett 15-tal studioalbum ett antal singlar och EP:s samt turnerat i hela Europa.

Det ständigt produktiva Köpingbandet släppte inte mindre än två album under 2020, VERDAN-DI och SKULD, och har sedan dess släppt ett antal singlar samt hittat tillbaka till turnélivet.

Charta 77 & Köttgrottorna - 40 år

1983 bildades två band med några månaders mellanrum. Som en happening startade Köttgrottorna sin karriär Norr om Stockholm och i trappen i Folkparken i Köping påbörjade Charta 77 sin bana. Att banden fortfarande skulle finnas 2023 var det dock ingen som i sin vildaste fantasi kunde förutse.

Banden levde i början sina liv på olika håll men bara några år efter starten möts de upp på olika punkspelningar och när banden 1993 ska fira 10 år så bestäms det att det ska göras med en gemensam turné. 12 spelning blir ett halvårs mer eller mindre spelande tillsammans från norr till söder. Samarbetet krönts med att banden på skoj spelar in »No Limits« som når svenska singellistans 20:e plats.

Under kommande trettio år har banden spelat tillsammans men även umgåtts på sidan av scenen.

Banden har vuxit ihop och idag består Charta 77 av två medlemmar från Köttgrottorna. När vi nu skriver 2023 och ytterligare ett jubileum så bestämde banden helt enkelt att göra ett antal spelningar som kommer att bestå av en enda lång konsert med blandat material från gruppernas karriärer1983 bildades två band med några månaders mellanrum. Som en happening startade Köttgrottorna sin karriär Norr om Stockholm och i trappen i Folkparken i Köping påbörjade Charta 77 sin bana. Att banden fortfarande skulle finnas 2023 var det dock ingen som i sin vildaste fantasi kunde förutse.

Boka Charta 77

Vill du boka Charta 77? Ring eller mejla Kulturaktiebolaget så hjälper vi dig.

Björn Lycklig Wallgren

Björn Lycklig Wallgren
08-362221
boka@kulturaktiebolaget.se

Ange en budget så vi kan matcha dig med ett upplägg inom dina ekonomiska ramar.

Vi svarar vanligtvis inom 24-48 h.