Britta Persson

Det är inte alltid lätt att lyssna på musik tillsammans med de yngsta människorna i vår närhet. Dom kan inte relatera till Yeah-baby-come-on och du känner inte så mycket för Lilla Snigel. Efter 6 års tystnad ger Britta Persson nu ut en skiva för barn. Musiken där du och de små kan mötas i gemensam sång.

Live!

Skivan Folk – Dikt och toner om personer ges ut tillsammans med barnboksförfattarna Systrarna Adbåge samt producenten Petter Winnberg från Amason, som även deltar på scen. Konserten passar alla mellan åldrarna 0 och 100 år och lovar att bjuda på en hel massa språkglädje, allvar, knasigheter!

Gaffa skriver "Listan över utsökta svenska barnplattor är lika lång som Långa Farbrorn i makarna Sandbergs Lilla Anna Och Långa Farbrorn-böcker. Och nu kan vi lägga ännu ett alster till den! Ty LP:n Folk – Dikt Och Toner Om Personer – som skapats av de kreativa genierna Britta Persson (musik) och Lisen Adbåge och Emma Adbåge (text) – bör dels ta hem Årets barnalbum-kategorin på Grammis 20, dels finnas i alla schyssta barnfamiljshem. Om den i förlängningen leder fram till att en ny våg av medvetna, mjukt tassande, 70-talsdoftande och Tim Hardin-melodiösa band sveper in över Sverige om 15-20 år skulle inte jag bli det minsta förvånad."

Den här gången samarbetar Persson alltså med systrarna Adbåge, som i samband med skivan Folk ger ut boken med samma titel. Systrarna har genom åren fått stor uppmärksamhet för sina bilder men visar här prov på att de kan konsten att i text ge uttryck för både allvarligt och knasigt, på vers som spritter av språkglädje. 2017 fick de Lennart Hellsing-priset för sin bok Halsen rapar, hjärtat slår. Rim för 0–100 år. Och att texterna till uppföljaren, Folk – Främlingar och vänner, nån du kanske känner! nu har tonsatts känns naturligt. 

”Brittas musik har lyft bokens text och bild en helt ny dimension! Strösslat extra liv mellan raderna, och alla känslor som redan fanns i verserna har fått så mycket mer skärpa genom melodi och sång” säger Lisen Adbåge.

Skivan är producerad och inspelad av Petter Winnberg från Amason. Kompositionerna är sång- och gitarrdrivna men allt som oftast dyker ett helt litet band upp. Texterna har fått ta den plats de behöver. Det handlar om att vara människa. Hur det är att vara en Tyst person, om att Trösthandla, om någon som gör allt rätt och heter Susette och om vad som händer sen: Vad händer när man dör? Är det som en flytt? Hur vet man hur man gör? Blir allting plötsligt nytt? En given höjdpunkt på skivan är när Britta har bjudit in Amanda Bergman, Nino Ramsby, Kristofer Åström, och Sibille Attar i låten Det finaste.

”En grinfin sammanfattning av livet. Där vi är eller dit vi ska” säger Nino Ramsby.

Britta Persson – Sång, gitarr
Petter Winnberg – Bas, blåsinstrument, sång
Sara Wilson – Gitarr, klaviatur, sång
Nils Törnqvist – Trummor, slagverk, sång

Boka Britta Persson

Vill du boka Britta Persson? Kontakta Björn Lycklig på 08-36 22 21 eller mejla.

Mejla Björn Lycklig

Britta Persson

Live!

25 Oct 2020
Örebro Teater
Biljetter FÅTAL

Pressbilder

Persson2
Foto: Märta Thisner
Persson4
Foto: Märta Thisner
WinnbergPersson2
Foto: Märta Thisner