Ted Ström

1984 satt han i gillestugan i Luleå och skrev låten som blev klassikern Vintersaga, som tolkats av bland andra Monica Törnell, Jerry Williams och Sarah Dawn Finer. Låten fick en nyexponering 2015 då Amanda Bergman och Oskar Linnros gjorde en ny version till Volvos reklamfilm. För det har den prisats med både Guldägg och Roy-pris!

Ted Ström har varit aktiv som konstnär och musiker/kompositör sen slutet av 60-talet, inte minst i folkrock-bandet Contactdär han skrev låtar som Hon kom över mon, Samma vindar, samma dofter och Vargarnas natt och senare i Norrbottens Järn gjorde han sånger som Jag och du och Drömmarnas värld.


1984 satt han i gillestugan i Luleå och skrev låten som blev klassikern Vintersaga, som tolkats av bland andra Monica Törnell, Jerry Williams och Sarah Dawn Finer. Låten fick en nyexponering 2015 då Amanda Bergman och Oskar Linnros gjorde en ny version till Volvos reklamfilm. För det har den prisats med både Guldägg och Roy-pris.

Sedan slutet av 70-talet gjorde han musiken till de flesta av Lasse Molins filmer och tv-serier som Tre kärlekar, Potatishandlaren och Den tatuerade änkan. och han har gjort ett tiotal soloplattor med
låtar som En dans på knivens egg, Julinatt, Ett längtans folk och Från Skagen…

Han gjorde ett överraskande inhopp i schlagerns värld när han skrev texten till Thorsten Flincks bidrag Jag reser mig igen i Melodifestivalen 2012…

Sedan 2013 spelar han nu tillsammans med sönerna Johan på keyboard / slagverk och Albin på gitarr och tillsammans är dom verkligen ett band!
Nu jobbar dom med filmmusik tillsammans. Lätt hemligt än så länge…

Boka Ted Ström

Vill du boka Ted Ström? Kontakta Björn Lycklig på 08-36 22 21 eller mejla.

Mejla Björn Lycklig!

Pressbilder