Peter Simson

När Peter Simson möter sin publik gör han det med otroligt mycket rutin i ryggen. Peter har varit sångare och låtskrivare i Drängarna under storhetstiden 1995 – 1997, medverkat i mängder av TV-program, allt från Fame Factory, Bolibompa till Doobidoo. Under 2022 släpper Peter sin nionde platta och när Peter står på scen så bjuds det på musik från samtliga perioder och det hela varvas med en hel del osannolika historier från ett långt liv i musikens tjänst…

När Peter Simson möter sin publik gör han det med otroligt mycket rutin i ryggen. Peter har varit sångare och låtskrivare i Drängarna under storhetstiden 1995 – 1997, medverkat i mängder av TV-program, allt från Fame Factory, Bolibompa till Doobidoo. Han har turnerat i olika konstellationer i hela Norden, delar av Europa och i USA. När Bert Karlsson tyckte att Peter skulle vara med i Mello tackade han för sig, det var inte den drömmen han hade när musikkarriären startades på fritidsgården därhemma. På senare år har kärleken till musiken hjälpt Peter att hitta en väg tillbaka till musiken och låtarna som kommer i en strid ström sedan 2018 är reflekterande, självkritiska, glada eller arga och personliga men med en del humor och glimten i ögat.

Ett liveframträdande med Peter ensam, som duo eller med fullt band ger sig ut på en resa bland alla dessa känslor. Peter har dessutom lyckats med något som är extremt sällsynt; han har fått tillstånd att göra en översättning av en Springsteen-låt. ”No surrender” har på svenska titeln ”Ge aldrig upp” och det där stämmer rätt bra på Peter Simson, han ger aldrig upp. Under 2022 släpper Peter sin nionde platta och när Peter står på scen så bjuds det på musik från samtliga perioder och det hela varvas med en hel del osannolika historier från ett långt liv i musikens tjänst.

Boka Peter Simson

Vill du boka Peter Simson? Kontakta Björn Lycklig på 08-36 22 21 eller mejla.

Mejla Björn Lycklig!

Pressbilder