Iris Bergcrantz

Iris har spelat på scener som Rochester International jazz festival, A-Trane, Berlin, samt turnerat runt om i Europa. Hon har kallats för ”Ny svensk jazzsensation", ”A force of nature” och "en av Sveriges, ja världens främsta jazzvokalister”. Under våren 2022 släpper Iris albumet "Trasighet och Fransar" som är en hyllning till Olle Adolphson!

Den skånska jazzsångerskan och kompositören Iris Bergcrantz röst har beskrivits som både exceptionell, klangrik och vacker. Eller som Uppsala nya tidning skrev i en recension “Bergcrantz... fångar såväl det vemodigt kärleksfulla som det kärleksfullt vemodiga på ett underbart vackert och berörande sätt. Hon får oss verkligen att höra den välbekanta visan på nytt”.


Iris Bergcrantz har släppt två album i eget namn, Different Universe och Young Dreams som båda mötts av rosats av pressen. Albumet Young Dreams blev dessutom nominerad till en Danish Music Awards för bästa vokaljazz-album 2020 och utnämnt till Årets bästa vokaljazz-album i både Lira Musikmagasin och i Los Angeles JazzBossa & Beyond.


Hon har uppträtt på scener som A-Trane i Berlin, Rochester International Jazzfestival i New York State, London Àcapella festival och runt om i Europa. Iris blev med gruppen Åkervinda Grammisnominerad 2019 och samma år uppträdde gruppen på Allsång på Skansen. Under våren 2022 släpper Iris albumet "Trasighet och Fransar" som är en hyllning till Olle Adolphson!

Iris Bergcrantz & Kulturaktiebolaget

Kulturaktiebolaget är Iris management. Vill du veta mer? Kontakta Björn Lycklig Wallgren på 0739-572947 eller mejla.

Maila Björn!

Pressbilder

8W4A7359
Foto: Nadja Hallström
0 1
Foto: Nadja Hallström
8W4A7613
Foto: Nadja Hallström
8W4A7351
Foto: Nadja Hallström