Bravado Bravado

ANDERS F ÅTERUPPLIVAR 90-TALSGRUPPEN BRAVADO BRAVADO- Countryrockgruppen BRAVADO BRAVADO var Anders F Rönnblom och multiinstrumentalisten Jesper Lindbergs musikprojekt som startade 1989 med skivan med samma namn. Året efter kom BOULEVARDMINNEN och 1991 skivan VÅLD.

Live!

Bravado Bravado

Live!

30 Sep 2022
Örebro Svampen
Biljetter

ANDERS F ÅTERUPPLIVAR 90-TALSGRUPPEN BRAVADO BRAVADO
Countryrockgruppen BRAVADO BRAVADO var Anders F Rönnblom och multiinstrumentalisten Jesper Lindbergs musikprojekt som startade 1989 med skivan med samma namn. Året efter kom BOULEVARDMINNEN och 1991 skivan VÅLD.

Gitarristen Fabian Månsson anslöt 1990 då det var dags för en lång Sverigeturné. Det var också början på ett långt musikaliskt samarbete mellan Anders F och trummisen Björn Rothstein, som sedan dess har varit centralfigur i gruppen AFR Band, tillsammans med basisten Björn Aggemyr.

Bravado Bravados karriär sammanfaller med starten på den Americanavåg som sedan följde i Sverige under 90-talet med grupper som Traste Lindéns, Perssons Pack, 1000 Dollar Playboys, Håkan Ahlström & Gram Parsons Project, samt ett otal singer/songwriters i den genren.

ANDERS F: ”AFR Band som jag haft i 17 år tar en paus. Bravado Bravado blir årets turnéband. Mycket av inspirationen till min musik kommer ju från 60- och 70-tals grupper som Byrds, the Band, Flying Burrito Brothers, Buffalo Springfield, Manassas med flera… Och jag har stor lust att börja experimentera lite med ljudbilder där till exempel pedalsteel och akustiska instrument som banjo och mandolin kan blandas med elgitarr, distortion och andra effekter. Jag har ju under de gångna 30 åren även närmat mig andra musikgenrer och hämta inspiration från både jazz och klassisk musik. Det finns alltså mycket idéer på lager. Och ett flertal låtar från 90-talet som ännu inte är inspelade.”

ANDERS F & BRAVADO BRAVADO är:

Anders F Rönnblom – sång, gitarr
Jesper Lindberg – pedal steel, banjo, mandolin, gitarr, sång
Fabian Månsson – gitarr, slide, munspel, sång
Björn Rothstein – trummor
Björn Aggemyr – bas

RÖNNBLOM ÄR JUST NU AKTUELL MED JUBILEUMSBOX
Den klassikerstämplade debut-LPn från 1971 fyller 50 år i höst. Det firas med en CD-box med 3 skivor.
• Originalskivan ”Din Barndom Skall Aldrig Dö” naturligtvis.
• Dessutom ”Spelevinksfasoner”, en bonusskiva med 17 icke tidigare utgivna sånger från åren 1964-1971. Inspelade nu!
• Samt en skiva där svenska soloartister och grupper tolkar de 15 originallåtarna.

Boka Bravado Bravado

Vill du boka Bravado Bravado? Kontakta Björn Lycklig på 08-36 22 21 eller mejla!

Mejla Björn Lycklig!

Pressbilder