Lolita Pop

För att fira 40 år bestämde sig bandet förra året för att återförenas. Succén var ett faktum, det blev en bejublad turné med utsålda hus. Nu kan vi stolt presentera att Lolita Pop intar den legendariska Mosebacketerrassen den 26 augusti.

Live!

Förra året var det 40 år sen Lolita Pop gjorde sin första spelning. Spelningen ägde rum i maj 1979 på invigningen av den legendariska klubben Rockmagasinet i Örebro.

Bandet skapade en egensinnig popmusik med Karins starka sång och gitarrernas melodivävar, mycket inspirerat från 70-talets rockscen i New York. Det blev många år med turnéer, dynamiska livespelningar och framgångsrika skivsläpp med hittar som "Långa tåg av längtan", "Hey winner" och "Tarzan on a big red scooter". Bandet gick skilda vägar 1991 efter albumet Blumenkraft. 

För att fira 40 år bestämde sig bandet förra året för återförenas. Det blev en bejublad och utsåld höstturné med fina recensioner som dessa:

"Lolita Pop har både tyngden och lättheten kvar! 4 av 5"
- Nils Hansson, DN
"Lolita Pop håller måttet och lite till! 4 av 5"
- Håkan Pettersson, Nerikes Allehanda

Den 26 augusti intar Lolita Pop legendariska Mosebacketerrassen. Biljettsläpp fredag 24/1 10:00.

2020 års upplaga av Lolita Pop består av Karin Wistrand sång, Benkt Söderberg och Sten Booberg på gitarr, Rickard Donatello på bas och Bobo Ölander på trummor.

Lolita Pop & Kulturaktiebolaget

Kulturaktiebolaget är Lolita Pops bokningsbolag. Vill du veta mer? Kontakta Björn Lycklig Wallgren.

Mejla Björn

Lolita Pop

Live!

26 Aug 2020
Stockholm Mosebacketerassen
Biljetter

Pressbilder

Lolita Pop   Fotograf Jonas Classon
Foto: Jonas Classon
Lolita B 300 beskuren
Foto: Torbjörn Calvero