Lolita Pop

I år är det 40 år sen Lolita Pop gjorde sin första spelning. Nu återförenas bandet och åker på turné i höst!

Live!

I år är det 40 år sen Lolita Pop gjorde sin första spelning. Spelningen ägde rum i maj 1979 på invigningen av den legendariska klubben Rockmagasinet i Örebro. 

Bandet skapade en egensinnig popmusik med Karins starka sång och gitarrernas melodivävar, mycket inspirerat från 70-talets rockscen i New York. Det blev många år med turnéer, dynamiska livespelningar och framgångsrika skivsläpp med hittar som "Långa tåg av längtan", "Heywinner" och "Tarzan on a big red scooter". Bandet gick skilda vägar 1991 efter albumet Blumenkraft. Sedan dess har bandet endast spelat tillsammans på några privata fester.

För att fira 40 år bestämde bandet sig för återförenas och göra en spelning på showcase festivalen Live at Heart i Örebro den 4 september.

Men vad hände sen? När de väl träffades i replokalen igen så var det så grymt kul att tanken på en turné började växa fram. Så klart vi måste spela mer, det är nu det händer! Så här står vi nu med en fullmatad turné med de bästa låtarna och de bästa städerna! 

2019 års upplaga av Lolita på turné består av Karin Wistrand sång, Benkt Söderberg och Sten Booberg på gitarr, Rickard Donatello på bas och Bobo Ölander på trummor


Lolita Pop & Kulturaktiebolaget

Kulturaktiebolaget agerar presskontakt och bokar Lolita Pops återförening. Vill du veta mer? Kontakta Björn Lycklig Wallgren.

Mejla Björn

Lolita Pop

Live!

25 Oct 2019
Varberg Majas Vid Havet
Biljetter
26 Oct 2019
Växjö Kafé De Luxe
Biljetter
01 Nov 2019
Malmö KB
Biljetter
02 Nov 2019
Göteborg Sticky Fingers
Biljetter
08 Nov 2019
Stockholm Slaktkyrkan
Biljetter
09 Nov 2019
Hedemora Out´& Load
15 Nov 2019
Eskilstuna Biografbaren
Biljetter
16 Nov 2019
Hultsfred Hotel Hulingen
Biljetter

Pressbilder

Lolita B 300 beskuren
Foto: Torbjörn Calvero
Image001
Foto: Jonas Classon